Foto: Iekšlietu ministrija
Jēkabpils "policistu laupīšanā" nopietnus ievainojumus guvušie policisti Rims Švedovs un Salvis Tihanovskis ir saņēmuši pabalstus un turpina ārstēties, kā arī saņemt rehabilitācijas pakalpojumus, informē Iekšlietu ministrijas pārstāve Gunta Skrebele.

Pēc janvāra apšaudes un ārstēšanās Jēkabpils slimnīcā abi policisti tika nosūtīti uz rehabilitācijas kursu Sociālās integrācijas valsts aģentūrā Jaundubultos. Visus izdevumus par ārstēšanos sanatorijā sedza Iekšlietu ministrijas Sporta un veselības centrs. Pēc šī rehabilitācijas kursa abiem policistiem bija jāturpina ambulatori ārstēties Jēkabpils slimnīcā, saņemot dažādas fizioterapijas procedūras.

Šobrīd Tihanovskis, kurš apšaudē ir guvis smagākus ievainojumus, iziet rehabilitācijas kursu Nacionālajā rehabilitācijas centrā "Vaivari", par ko pacienta maksājumus joprojām sedz IeM Sporta un veselības centrs.

IeM Sporta un veselības centra direktors Uģis Iskrovs norāda: "Mēs vienmēr esam atbalstījuši un atbalstīsim ikvienu iekšlietu sistēmas darbinieku, kuram būs nepieciešama medicīniskā vai materiālā palīdzība gadījumos, kad jāatjauno veselība, kura zaudēta palīdzot Latvijas iedzīvotājiem, glābjot viņu dzīvības vai cīnoties ar noziedzību."

Pēc Centrālās medicīniskās ekspertīzes slēdziena, saskaņā ar Ministru kabineta 2010.gada 21.jūnija noteikumiem Nr.565 "Noteikumi par valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku sociālajām garantijām", ārstēšanās vajadzībām no IeM Sporta un veselības centra budžeta cietušajiem arī tika izmaksāti naudas līdzekļi vienreizējā pabalsta veidā: Rimam Švedam – viens tūkstotis latu, bet Salvim Tihanovskim – pieci tūkstoši latu.

Jau ziņots, ka valdība otrdien atlika Iekšlietu ministrijas lūguma izskatīšanu, kas paredz atļaut par policista bojāeju piešķiramo pabalstu 50 000 latu apmērā izmaksāt Jēkabpils "policistu laupīšanā" bojā gājušā policista Andra Znotiņa tantei Mirdzai Znotiņai, jo viņam nav neatraidāmo mantinieku.

Lēmumu valdība atlika pēc iekšlietu ministra pienākumu izpildītāja, tieslietu ministra Aigara Štokenberga (V) priekšlikuma, kurš norādīja, ka vēl nav beidzies termiņš mantojuma tiesību pieteikšanai.

Jau ziņots, ka 25.janvāra rītā piecas bruņotas personas veica laupīšanas uzbrukumu spēļu zālei "Fēnikss" Jēkabpilī. Mēģinot aizturēt noziedzniekus, izcēlās apšaude, kurā gāja bojā policists Znotiņš un cieta vēl divi policisti. Visi pieci laupītāji tika aizturēti, un izrādījās, ka četri no viņiem paši ir vai ir bijuši policisti – divi dienēja specvienībā "Alfa", bet divi savulaik strādāja Tukuma policijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!