Foto: LETA
Iekšlietu ministrija (IeM) aicina atsaukties Jēkabpilī gada sākumā notikušajā apšaudē nošautā policista Andra Znotiņa neatraidāmos mantiniekus, kuriem atbilstoši likumam pienākas pabalsts 50 000 latu apmērā, portālu "Delfi" informēja IeM pārstāve Gunta Skrebele.

Sludinājumu nosūtīts publicēšanai arī laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", un tuviniekiem jāpiesakās mēneša laikā.

Nelaimes gadījuma izmeklēšanas komisija ir nolēmusi izmaksāt vienreizēju pabalstu apšaudē cietušajiem Salvim Tihanovskim un Rimam Švedam, kuri, pildot dienesta pienākumus un aizturot noziedzniekus, ir guvuši ievainojumus. Likums paredz, ka šādos gadījumos cietušajiem pienākas pabalsts no 100 latiem līdz 5000 latiem. "Cietušo veselības bojājuma atkārtota noteikšana ir būtiska, jo tieši ietekmē izmaksājamā pabalsta apmēru," vēsta Skrebele.

Noteikumi par pabalstu sakarā ar amatpersonas bojāeju nosaka – lai tā neatraidāmie mantinieki saņemtu pabalstu, gada laikā pēc darbinieka nāves iesniedz tās institūcijas vadītājam, kurā amatpersona strādājusi, vai institūcijas vadītāja pilnvarotai amatpersonai iesniegumu par pabalsta vai tā daļas piešķiršanu. Civillikuma 423.pants nosaka, ka neatraidāmie mantinieki ir sieva un bērni, bet, ja tādu nav, tad tuvākās pakāpes augšupējie, proti, vecāki vai vecvecāki. Tiesa, kā iepriekš informēja nošautā policista kolēģi, Znotiņš nav bijis precējies un kolēģi arī nav informēti par to, ka mirušajam būtu bērni.

Jau ziņots, ka 25.janvārī no rīta piecas bruņotas personas veica laupīšanas uzbrukumu spēļu zālei "Fēnikss" Jēkabpilī. Mēģinot aizturēt noziedzniekus, izcēlās apšaude, kurā gāja bojā policists Znotiņš un vēl divi policisti cieta. Visi pieci laupītāji tika aizturēti, un izrādījās, ka četri no viņiem paši bijuši policisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!