Foto: F64

Jēkabpils novada Zasas pagastā piektdien, 22. jūlijā, izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ugunsdzēsēji izsaukumu uz notikuma vietu saņēma pulksten 14.17. Notikuma vietā konstatēts, ka pilnībā deg divas saimniecības ēkas 325 kvadrātmetru platībā, trešās saimniecības ēkas siena un jumts 20 kvadrātmetru platībā, kā arī traktora piekabe piecu kvadrātmetru platībā.

No liesmu izplatības nosargāta blakus esošā dzīvojamā māja un traktors.

Minētais paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts pulksten 20.29, un tā likvidēšanas darbos piedalījās arī Asares un Rubenes brīvprātīgie ugunsdzēsēji.

Tāpat, kā jau vēstīts, VUGD piektdien pulksten 12.46 saņēma izsaukumu uz Saldus novada Novadnieku pagastu, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija sprādziens. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka daļa mājas ir sabrukusi.

Ugunsdzēsēji glābēji izglāba divus cilvēkus - nogādāja viņus ārpus bīstamās zonas un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. No ēkas otrā stāva saviem spēkiem izkļuva vēl viens cilvēks.

VUGD norobežoja notikuma vietu un pulksten 15.19 darbu pabeidza.

Savukārt sestdien pulksten 1.03 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Tukuma novada Smārdes pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka deg divstāvu dzīvojamā māja pilnā 140 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējas viens cilvēks. Pulksten 4.57 ugunsgrēks likvidēts.

Tāpat sestdien pulksten 6.10 saņemta informācija, ka Olainē ūdenstilpē atrodas cilvēks, kurš saviem spēkiem nespēja tikt krastā. Glābēji, izmantojot glābšanas dēli un virvi, cilvēku nogādāja krastā un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Pēdējās diennakts laikā, proti, no piektdienas pulksten 6.30 līdz sestdienas pulksten 6.30, VUGD saņēmis kopumā 50 izsaukumu - 20 uz ugunsgrēku dzēšanu, tostarp vienu uz meža ugunsgrēku, 19 uz glābšanas darbiem un vēl 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!