Foto: F64

Veselības inspekcija (VI) sodīs Jēkabpils reģionālās slimnīcas mediķi par pacientes siešanu pie gultas, otrdienas vakarā vēsta LTV raidījums "Panorāma".

VI bija vērsušies kādas Jēkabpils reģionālajās slimnīcas pacientes tuvinieki, norādot, ka viņu radiniece mūža pēdējās dienās slimnīcā bijusi piesieta pie gultas.

Inspekcija secinājusi, ka, lai gan nāve iestājusies smago saslimšanu dēļ, nepārtraukta piesiešana nebija vajadzīga.

Ārstējošai ārstei, neiroloģei un psihiatrei Mārai Jaundālderei līdz 25. augustam jāierodas inspekcijā, kur tiks noformēts administratīvā pārkāpuma akts, skaidro raidījumā. Viņai draud brīdinājums vai naudas sods līdz 350 eiro. Taču VI uzskata, ka notikušais ir arī slimnīcas vadītāja atbildība.

Jēkabpils reģionālās slimnīcas vadītājs mediķi nav sodījis. Tāpat slimnīcas vadība sola, ka šo lēmumu apstrīdēs, jo uzskata, ka tajā ir vairākas nepilnības.

Pēc notikušā Jēkabpils reģionālā slimnīca ieviesusi savas vadlīnijas par to, kādos gadījumos pacientu drīkst fiksēt, kādos – nē, un cik bieži pacients jāaprauga.

Savukārt veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) solījis raidījumam līdz gada beigām ieviest vienotu noteikumus visās slimnīcās.

Jaunie noteikumi paredzētu, ka līdzīgi kā psihiatriskajās slimnīcās, fiksēt pacientu drīkstēs tikai divas stundas pēc kārtas. Tāpat šādi fiksētu pacientu nepārtraukti būs jāuzrauga medmāsai vai sanitāram.

Portāls "Delfi", atsaucoties uz LTV raidījumu "de facto", jau vēstīja, ka, aizbildinoties ar naudas trūkumu, Jēkabpils reģionālajā slimnīcā pacientus piesien pie gultām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!