Foto: DELFI
No dienesta nolemts atbrīvot vienu no Jēkabpils traģēdijā apcietinātajiem speciālo uzdevumu bataljona "Alfa" darbiniekiem, savukārt pret pārējiem šajā lietā apcietinātajiem disciplinārlietu izmeklēšana turpinās.

Valsts policijas priekšnieka palīdze Beāte Labinska apstiprināja, ka pēc disciplinārlietas izmeklēšanas pabeigšanas no dienesta nolemts atbrīvot "Alfa" darbinieku Leonīdu Koņuhovu.

Savukārt apcietinātajam vienības darbiniekam Arvo Žagaram un Tukuma policistiem brāļiem Pāvelu un Denisu Hristoforidi pagarināti disciplinārlietu izmeklēšanas termiņi.

Dienesta pārbaude joprojām turpinās par Jēkabpils policistu rīcību, kuri bija iesaistīti noziedznieku aizturēšanā.

Turpinās arī vienības "Alfa" vadības disciplinārlietu izmeklēšana.

Iekšlietu ministrijā informēja, ka ministrijas izveidotā disciplinārlietas izmeklēšanas komisija šonedēļ uz mēnesi pagarinājusi Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka Inta Ķuža disciplinārlietas izmeklēšanas termiņu.

Jau vēstīts ka Jēkabpilī 25.janvārī izraisījās apšaude, kuras laikā tika nogalināts policijas kapteinis Andris Znotiņš. Tas notika brīdī, kad policijas ekipāžas aizšķērsoja ceļu spēļu zāles aplaupītājiem. Tika ievainoti vēl seši cilvēki, no tiem divi tiesībsargi, viens no viņiem smagi. Atklājās, ka četri no uzbrucējiem ir policijas darbinieki - divi no specvienības "Alfa" Leonīds Koņuhovs un Arvo Žagars, bet divi savulaik strādājuši Tukuma policijā, un tie ir brāļi Hristoforidi. Piektais ir civilpersona Staņislavs Babelis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!