Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) domē izskanējusī informācija par bijušā Saeimas deputāta Oskara Grīga un Rēzeknes mēra Jura Začesta aizturēšanu, kas it kā notikusi, „balansējot uz likumības robežas”, neatbilst patiesībai, liecina aizturēšanas apstākļu pārbaude, portālu “Delfi” informēja Iekšlietu ministrijā.
Dienestu darbinieki rīkojušies korekti un profesionāli, ievērojot pastāvošo likumdošanu un izmeklēšanas rīcībā esošo informāciju, norāda iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons.

Komentējot Grīga aizturēšanu, pretterorisma vienības „Omega” komandieris Juris Grabovskis apšauba LSDSP amatpersonu izteikumus par Grīga it kā paustajiem pārmetumiem par policistu pieļautu vardarbību. „Aizturot aizdomās turētos, vienmēr tiek ievērotas likuma prasības. Turklāt šoreiz, ņemot vērā, ka Grīga kungs kā bijušais Iekšlietu ministrijas parlamentārais sekretārs un bijušais deputāts, kas strādāja ar drošības jautājumiem, bieži viesojās mūsu dienestā un ir mūsu darbiniekiem labi pazīstams, aizturēšanas laikā abas puses – gan aizturamais, gan policijas darbinieki – izturējās jo īpaši korekti. Tāpēc nešķiet ticami, ka viņš būtu varējis paust tādus pārmetumus, par kādiem runā LSDSP amatpersonas,” pauda Grabovskis.

Savukārt, aizturot Začestu, Drošības policija, ņemot vērā lietas apstākļus, izmantojusi Latvijas Kriminālprocesa kodeksā paredzētās tiesības uz 72 stundām aizturēt personu, kuru tur aizdomās par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu. Tāpēc jebkāda polemika šeit ir nepamatota, uzskata Jēkabsons.

„Acīmredzot LSDSP tiesībsargājošo iestāžu darbu, kas skar partijas biedrus, vēlas pārvērst par politisku problēmu farsu, lai šādi mēģinātu ietekmēt lietu iznākumu. Brīdī, kad ir beigušies pamatoti argumenti savu biedru aizstāvībai, šī partija liek lietā apmelojumus un demagoģiju,” norāda Jēkabsons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!