Iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons (LPP), viesojoties Amerikas Savienotajās Valstīs, lūdzis ASV Valsts departamentam izskatīt iespēju Latvijas pilsoņiem ieceļot šajā valstī bez vīzas.
Kā aģentūrai LETA apgalvoja Jēkabsona preses sekretārs Krists Leiškalns, Valsts departamenta pārstāvis esot apliecinājis, ka šāda iespēja tikšot izskatīta.

Savukārt Jēkabsons piebildis, ka gadījumā, ja starp ASV un Latviju nav iespējams ieviest bezvīzu režīmu, varētu tikt izskatīta iespēja samazināt vīzu cenas. Pašlaik standarta ASV vīzas izskatīšana maksā Ls 59, savukārt imigrācijas vīza - 335 ASV dolārus.

Šī bija pirmā iekšlietu ministra tik augsta ranga vizīte ASV.

Informācija ASV Valsts departamenta mājas lapā liecina, ka bezvīzu režīms ar ASV ir 27 valstīm - Lielbritānijai, Austrālijai, Brunejai, Vācijai, Francijai, Austrijai, Beļģijai, Andorai, Dānijai, Somijai, Islandei, Īrijai, Itālijai, Japānai, Lihtenšteinai, Luksemburgai, Monako, Nīderlandei, Jaunzēlandei, Norvēģijai, Portugālei, Sanmarīno, Singapūrai, Slovēnijai, Spānijai, Zviedrijai un Šveicei.

Kā aģentūra LETA uzzināja ASV vēstniecībā, lai valsts atbilstu bezvīzu režīma ieviešanai ar ASV, tai nedrīkst būt vairāk kā aptuveni 3% vīzu atteikumu. Latvija pagaidām neatbilst bezvīzu režīmam, jo pašreiz aptuveni 20% ASV vīzu pieprasītāju no Latvijas saņem atteikumu.

Kā ziņots, sīkāk par vizītes ASV rezultātiem Jēkabsons šodien informēs preses konferencē, kas notiks IeM ēkā Rīgā, Raiņa bulvārī 6, plkst.14.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!