8. Saeimas deputāts Ēriks Jēkabsons nolēmis nekandidēt 9.Saeimas vēlēšanās. Taču deputāts apsver iespēju startēt nākamajās pašvaldību vēlēšanās, portālu "Delfi" informēja deputāta palīdze Santa Kazinovska.
Deputāts savu pārliecību un stingro nostāju pamato ar to, ka "gan politiķi, gan tauta nespēj atšķirt valstiskumu no savējiskuma, kolektīvo no individuālā, gaismu no tumsas, svēto no grēcīgā, profētisko no dzejiskā, pat tautu no pūļa."

Jēkabsons uzskata, ka Latvija strauji izplēn kā nacionāla valsts, jo "labākie un gaišākie prāti atstāj Latviju, bet viņu vietā nāk bēgļi no trešajām pasaules valstīm, arī radikālie islāma grupējumi meklē savu vietu Latvijas sociālajā telpā."

"Neskatoties uz visu, Latvijā ir godprātīgi politiķi, cilvēki ar patriotisku un valstisku domāšanu ne tikai tautā, bet arī Saeimā un valdībā. Tas vien apliecina to, ka ir vērts cīnīties un kalpot idejai par labāku Latviju!," paziņojumā presei uzsver deputāts.

Politiķis nepievienosies nevienam no esošajiem politisko partiju sarakstiem, līdz ar to nekandidēs nākamajās Saeimas vēlēšanās. "Bet es neaizeju, tāpēc man nevajadzēs atgriezties", uzsver Jēkabsons.

Savus turpmākos plānus deputāts saista ar aktīvu līdzdalību politiskajos procesos, kā arī nenoliedz iespēju piedalīties nākamajās pašvaldību vēlēšanās, savu kandidatūru izvirzot, piemēram, Jūrmalas, Ventspils vai Rīgas pašvaldībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!