Foto: Shutterstock

Otrdienas pēcpusdienā vairākiem tūkstošiem AS "Sadales tīkls" klientu Jelgavā traucēta elektrības padeve. Stundas laikā šie elektrības piegādes traucējumi novērsti.

Pulksten 15.31 reģistrēts tehnoloģisks traucējums vidējā sprieguma 10kV (kilovoltu) elektrotīklā Jelgavā, ietekmējot elektroapgādi vairākiem tūkstošiem klientu Jelgavas pilsētā – Satiksmes, Asteru, Dambja, Atmodas, Puķu un Lielās ielas apkaimē, informē uzņēmumā.

AS "Sadales tīkls" informēja, ka operatīvā darba brigāde nekavējoties ir uzsākusi bojājuma lokalizēšanu, lai visiem klientiem atjaunotu elektroenerģijas piegādi pēc iespējas ātrāk.

Lielākajai daļa klientu elektroapgāde operatīvi atjaunota pulksten 16.02 un visiem klientiem elektroapgādes traucējumi novērsti pulksten 16.27.

Elektroapgādes pārtraukuma iemesls ir nesaskaņotu rakšanas darbu laikā bojāta vidējā sprieguma 10kV kabeļu līnija, kas izraisīja iekārtas bojājumu apakšstacijā "Miezīte".

Arvien biežāk elektroapgādes traucējumus klientiem izraisa būvniecības, lauksaimniecības, mežizstrādes un citu saimniecisko darbu laikā izraisīti elektrotīkla bojājumi, kad, nesaskaņojot darbus vai neievērojot darbu veikšanas tehnoloģiskās un drošības prasības, tiek pārraktas kabeļu līnijas, ar tehniku pārrauti gaisvadu elektrolīniju vadi, bojāti balsti, elektroapgādes sadalnes un transformatori.

"Sadales tīkls" aicina būt atbildīgiem un saskaņot plānotos darbus elektrotīkla tuvumā, bet darbu laikā ievērot visas drošības un tehnoloģiskās prasības.

Ikviena neuzmanīga un bezatbildīga rīcība elektrotīkla tuvumā var izraisīt letālu elektrotraumu tehnikas vadītājam vai citai personai, kura tuvojas notikuma vietai, kā arī apdzīvotās vietās un pilsētās radīt elektroapgādes traucējumus vairākiem tūkstošiem klientu.

Gadījumos, ja elektrotīkla tuvumā ir radusies bīstama situācija vai noticis negadījums, nekavējoties jāziņo, zvanot uz AS "Sadales tīkls" diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404 vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam – 112.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!