Foto: F64

Ugunsdzēsēji aizvadītajā diennaktī Jelgavā dzēsuši paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku noliktavas ēkā, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pulksten 21.18 VUGD saņēma informāciju, ka Jelgavā deg noliktavas ēka. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka vienstāva ķieģeļu noliktavas tipa ēka deg ar atklātu liesmu 2000 kvadrātmetru platībā un ēkas jumts ir pilnībā iebrucis.

Uguns draudēja izplatīties uz blakus esošo ēku un netālu sakrautajām koka paletēm. Karstuma un liesmu ietekmē arī aizdegās blakus esošā sausā zāle 200 kvadrātmetru platībā.

Šī paaugstinātas bīstamības ugunsgrēka dzēšanas darbi noslēdzās pulksten 1.39.

Aizvadītajā diennaktī glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, meža zemsedze, kūdra, sausā zāle, vienā gadījumā starpstāvu pārsegums, grīda, nepieskatīts ugunskurs, šķūnis, žogs, pirts, putekļi ventilācijas caurulē, papīri kāpņu telpā, būvgruži, divos gadījumos dārza mājas, bet piecos gadījumos sadzīves mantas.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 72 izsaukumus – 40 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā 12 uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 25 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!