Sabiedriskās organizācijas "Vecāki Jelgavai" pārstāvji augusta pirmajās nedēļās plāno tikties ar Jelgavas domes administrāciju, lai pārrunātu “vecāku - nakts staigātāju” jeb projekta "Liels un mazs drošā pilsētā" īstenošanu, informēja organizācijas padomes priekšsēdētājs Kārlis Boldiševics.
Kā stāstīja Boldiševics, organizācija no Jelgavas domes nevalstiskajām organizācijām piešķirtajiem līdzekļiem projekta idejas popularizēšanai varētu saņemt Ls 500. Tikšanās laikā ar Jelgavas domes pārstāvjiem “Vecāki Jelgavai” plāno pārrunāt ne vien “nakts staigātāju” projekta ieviešanu un popularizēšanu, bet arī skolu gatavību jaunajai mācību sezonai un aptuveni 9 000 Jelgavas skolēnu drošību skolās.

Pilsētas vecākiem “nakts staigātāju” ideju iecerēts popularizēt septembrī skolēnu vecāku sapulcēs, bet projekta īstenošanu - vecāku apgaitas - plānots sākt oktobrī, stāstīja Boldiševics.

"Vecāki Jelgavai" rudenī plāno izveidot "nakts staigātāju" komandas, kas tiks aprīkotas ar īpašu ekipējumu un nakts stundās patrulēs jauniešu iecienīto atpūtas vietu tuvumā. Vecāku patruļas iecerēts veidot ar mērķi novērst iespējamos nelaimes gadījumus, pasargāt jauniešus un palīdzēt viņiem grūtās situācijās. Vecāku komandas plānots aprīkot ar īpašu ekipējumu - vestēm, lukturiem, svilpēm un mobilajiem tālruņiem, lai vajadzības gadījumā patruļa varētu sniegt atbalstu, kā arī ātri kontaktēties ar Pašvaldības un Valsts policiju.

Pēc Boldiševiča teiktā, vecāku patruļu ieviešana nav saistāma ar kādu īpašu jauniešu audzināšanas metodi, bet gan vēlmi viņus pasargāt no iespējamajām nelaimēm. Vecāki apņemoties "nelasīt morāli" un nekādā veidā neietekmēt jauniešu atpūtu.

Sabiedrisko organizāciju "Vecāki Jelgavai" šā gada maijā nodibinājuši 17 Jelgavas skolu vecāku pārstāvji, kas šovasar, apelējot pie vecāku sirdsapziņas un patriotisma, aicinās organizācijā apvienoties visus pilsētas vecākus, lai veiksmīgi varētu īstenot "nakts staigātāju" ieceri un citus pasākumus jauniešu drošības un attīstības nodrošināšanai.

Kā iepriekš informēja Jelgavas domes Sabiedrisko attiecību sektorā, Jelgavas dome atbalsta "Vecāki Jelgavai" ieceri. Šāds projekts tiek īstenots arī pašvaldības sadraudzības pilsētā Nakā, Zviedrijā, kur vecāki patrulējot galvenokārt ielās, parkos un atpūtas vietās. Šādā veidā Zviedrijā bērnu vecāki cenšas novērst iespējamos noziegumus un apdraudējumu, kas varētu rasties nepilngadīgo iedzīvotāju kompānijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!