Foto: Shutterstock

Sestdien Jelgava oficiāli kļuvusi par Latvijas pirmo Jauniešu galvaspilsētu.

Kā informēja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM), sestdien Jelgavā notiek "Latvijas Jauniešu galvaspilsētas 2016" atklāšanas svētki. Tos organizē Jelgavas pašvaldība, kura IZM rīkotajā konkursā desmit pašvaldību konkurencē ieguva "Latvijas Jauniešu galvaspilsētas 2016" titulu.

"Piederības sajūta ir viens no spēcīgākajiem dzinuļiem, kas vienlaikus nosaka gan mūsu dzīves izvēles, gan kalpo kā stiprs pamats jauniem sasniegumiem. Mēs katrs esam piederīgi šai valstij, kādai pilsētai vai novadam, un tieši tāpēc pašvaldībām ir ļoti būtiska loma un uzdevumi jaunatnes politikas īstenošanā," atklājot pasākumu, uzsvēra IZM valsts sekretāre Līga Lejiņa.

Jelgava šogad, arī pateicoties jauniešu balsojumam, ir izvēlēta par centrālo valsts mēroga jaunatnes pasākumu norises vietu. Te šogad notiks jauniešu uzņēmējdarbības veicināšanas un pieredzes apmaiņas dienas.

Ministrija Jelgavā organizēs pieredzes apmaiņas semināru jaunatnes lietu speciālistiem un Starptautiskās Jaunatnes dienas pasākumus 12. augustā.

Tāpat pilsētā 2016. gada nogalē notiks konkursa "Labākais darbā ar jaunatni 2016" laureātu sveikšanas svinīgā ceremonija.

Savukārt ministrijas Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra te organizēs Eiropas informācijas tīkla jauniešiem Eurodesk "Time to Move" ("Laiks doties!") aktivitātes, bet Latvijas Jaunatnes padome Strukturētā dialoga reģionālās konferences.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!