Foto: AFP/Scanpix/LETA
Jelgavā iedzīvotāji, kuriem piešķirts maznodrošinātas vai trūcīgas personas vai ģimenes statuss, bez maksas varēs saņemt sejas aizsargmasku, uzzināja pilsētas pašvaldībā.

Jelgavas Amatu vidusskola atsaukusies pašvaldības lūgumam izgatavot vairākkārt lietojamas auduma sejas maskas, kuras, rūpējoties par sociāli mazaizsargātāko grupu iedzīvotājiem, pašvaldība dalīs maznodrošinātām un trūcīgām personām. Vidusskolas direktores vietniece Nadežda Lāce atklāja, ka skolas pedagogi kopā ar audzēkņiem izveidoja sejas maskas prototipu, pēc kura tās tiek šūtas.

"Situācija valstī šobrīd ir ļoti nopietna, un sejas maska jau kļuvusi par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu. Izveidojām maskas paraugu, ievērojot dažādus nosacījumus, bet, tā kā audzēkņi nevar nodrošināt tik lielu apjoma izpildi īsā laikā, masku šūšanu uzticējām ilggadējai skolas eksaminācijas komisijas loceklei Andželikai Safranovai, kurai Dobelē pieder šūšanas darbnīca," skaidroja Lāce.

Safranova šuj maskas pēc iestādes radītā parauga, izmantojot skolas materiālus.

Pirmdien Jelgavas Sociālo lietu pārvaldei tiks nodotas pirmās 1000 vairākkārt lietojamas auduma sejas maskas.

Sociālo lietu pārvaldes vadītāja Rita Stūrāne norādīja, ka maskas Pasta ielā 32 izsniegs 2. novembrī un 9. novembrī. Pēc viņas paustā, pilsētā ir vairāk nekā 1300 personu ar maznodrošinātā vai trūcīgā statusu.

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra datiem uz trešdienu divu nedēļu kumulatīvais Covid-19 saslimušo skaits Jelgavā bija 19.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!