Pēc mājas sienas sagrūšanas Jelgavā, Mātera ielā, pilsētas dome iecerējusi apzināt visus graustus un izvietot pie tiem uzrakstus par ēku stāvokli un īpašniekiem.
Jelgavas domes preses sekretāre Baiba Pušinska pavēstīja, ka pašvaldība nolēmusi turpmāk pastiprināt "ainavu bojājošo" Jelgavas ēku uzraudzību. Mēneša laikā tiks apzināti visi grausti, pie kuriem piestiprinās sarkanas zīmes ar uzrakstu "avārijas ēka" un īpašnieka vārdu. "Lai tad viņi [īpašnieki] kaunas par to," sacīja Pušinska.

Tāpat pašvaldība līdz nākamās nedēļas vidum aprēķinās ceturtdien sabrukušās ēkas Mātera ielā 41 drupu savākšanas izdevumus, lai tos piedzītu no ēkas īpašnieka Ārija Bišera.

Ceturtdien ap pulksten 13 Jelgavā, Mātera ielā 41, sabruka neapdzīvotas divstāvu ēkas siena. Siena sabrukusi uz ielas braucamās daļas, un tikai laimīgas sagadīšanās dēļ nav cietuši cilvēki. Pēdējā gada laikā ēka ir arī degusi divas reizes. Ēkai nebija jumta, un tajā pulcējās bezpajumtnieki. Par visticamāko sienas sagrūšanas iemeslu tiek uzskatīta kādas pagaidām nenoskaidrotas personas rīcība, kas varētu būt brucinājusi sienu, vēloties no tās iegūt ķieģeļus vai ko citu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!