Foto: LETA

Jelgavas cietumā konstatēti četri jauni ieslodzīto inficēšanās gadījumi ar Covid-19, tāpēc izdots rīkojums Jelgavas cietumā izsludināt karantīnu līdz 30. aprīlim, skaidroja Ieslodzījuma vietu pārvaldē.

Šobrīd Jelgavas cietumā veic ieslodzīto un personāla Covid-19 skrīningu.

Karantīnas pasākumu koordinācijai Ieslodzījuma vietu pārvaldē ir izveidota speciāla komisija.

Covid-19 izplatības ierobežošanai uz karantīnas laiku Jelgavas cietumā, papildus jau noteiktajiem ierobežojumiem, pārtraukta valsts un pašvaldību iestāžu pārstāvju un aizstāvju, zvērinātu notāru un valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības sniedzēju tikšanos ar ieslodzītajiem klātienē.

Tāpat pārtraukta resocializācijas programmu un izglītības īstenošana, kā arī ieslodzīto nodarbināšana pie komersanta, izņemot ieslodzījuma vietas veikalu.

Pārtraukta arī ieslodzīto konvojēšana uz tiesām un pēc procesa virzītāja pieprasījuma.

Savukārt notiesātajiem, kuri sodu izcieš slēgtā cietuma augstākajā un vidējā režīma pakāpē, ar rīkojumu ir aizliegts no rīta celšanās laika līdz naktsmieram atrasties noteiktā iecirknī ārpus kameras, kā arī aizliegts dienas kārtībā paredzētajā laikā patstāvīgi apmeklēt cietuma medicīnas daļu, veikalu, ēdnīcu un bibliotēku.

Ieslodzītajiem ir jānodrošina ne mazāk kā vienu stundu ilga pastaiga svaigā gaisā, nodrošinot vienību savstarpējo izolāciju.

Jau ziņots, ka Covid-19 iepriekš konstatēts arī citos cietumos un uz konkrēta laika periodu bija noteikta karantīna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!