Foto: LETA

Veikala darbiniece, kura ziņojusi par iespējamu Jelgavas domes grāmatvedības sagrozīšanu, pārsūdzējusi viņai nelabvēlīgo pirmās instances tiesas lēmumu par atlaišanu no darba, vēsta laikraksts "Zemgales Ziņas".

Apelācijas sūdzība nosūtīta otrdien, 9. oktobrī. Atlaistās kundzes juridiskais pārstāvis, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības jurists Kaspars Rācenājs avīzei teica, ka vēl gan nav zināms, vai apelācijas tiesa šo sūdzību pieņems izskatīšanai.

Vēstīts, ka Valsts policija sākusi kriminālprocesu pret Jelgavas veikalu "Dārzs" par grāmatvedības datu grozīšanu, un šajā procesā vēl nozīmīgāka loma varētu būt Jelgavas domei, kas, iespējams, gadiem ir sagrozījusi arī savu grāmatvedību, lielus līdzekļus tērējot nevis ziedu iegādei, kā norādīts atskaitēs, bet gan dārgam alkoholam domes vadības privātām vajadzībām.

Uzraugošo iestāžu uzmanību Jelgavas domes tēriņiem vērsusi SIA "Dārzs" veikala pārdevēja, kam alkohols pavadzīmēs bija jānoformē kā puķes. Sākotnēji pārdevēja esot piecietusi to, ka alkohols pavadzīmēs ir jāieraksta kā orhidejas vai ziedu pušķi. Taču tad domes cilvēki likuši sarakstā piefiksēt reizes, kad alkohola pudeles ņem privātām vajadzībām, par kurām mēneša beigās maksā dome, pret ko pārdevēja iebilda.

Veikala darbiniece atlaista it kā štatu samazināšanas dēļ. Par atlaišanu sieviete sāka tiesāties, bet pirmajā instancē zaudēja.

Rācenājs "Zemgales Ziņām" stāstījis, ka kundze par floristi veikalā nevainojami strādājusi divus gadus. Veikala īpašniece gan iebilst – no darba atbrīvotā darbiniece bijusi slinka, nav vēlējusies sakopt savu darbavietu un ka policijas uzsāktais kriminālprocess ir sarežģījis veikala darbu, jo grāmatvedības dokumenti ir izņemti, atpakaļ atdodot vien kopijas.

Kāda "Dārzs" darbiniece "Zemgales Ziņām" arīdzan uzsvēra, ka alkohols domes darbiniekiem ir tirgots, taču tas darīts nelielos apmēros. "Ja mēs pašvaldības darbiniekiem pārdotu alkoholu par tūkstošiem, viņiem drīz vien būtu jāārstējas," tā laikrakstam teica darbiniece.

"Zemgales Ziņas" raksta, ka "Dārzs" pārsvarā pārdod dārgu alkoholu, kura vienas konjaka pudeles cena var sasniegt pat 60 eiro, turklāt nereti tas ir iepakots kā dāvana ar šokolādi un ziediem. Veikala darbinieki teic, ka simtgadniekiem tiek dāvāts "Rīgas balzams" un ka tādu sveicamo mēnesī vidēji esot trīs vai četri.

Par iespējamajām nelikumīgām pirmais ziņoja Latvijas Radio. Medija paustajai informācijai Jelgavas pašvaldība nepiekrīt un ir iesniegusi Latvijas Radio un "www.lsm.lv" informācijas atsaukuma vēstuli par 4. oktobrī izskanējušo un publicēto informāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!