Foto: LETA

Jelgavas novada pašvaldība ir neizpratnē par publiski pausto ministrijas informāciju, ņemot vērā faktu, ka savā vēstulē pašvaldība ir vēlējusies noskaidrot papildus informāciju, taču tā no ministrijas puses nav sniegta, portālam "Delfi" norāda Jelgavas novada domē.

Jau vēstīts, ka VARAM aicinājusi Jelgavas novada domi nekavēt revīziju domes kapitālsabiedrībās un vērtēt izpilddirektores darbu.

Jelgavas novada pašvaldība nav atteikusies izpildīt ministrijas likumiskās prasības vai atteikusies sadarboties, taču, saņemot ministrijas 27. janvāra vēstuli par finanšu revīzijas veikšanu, izpildot savus tiesību aktos noteiktos pienākumus, savā atbildes vēstulē lūdza papildu informāciju, kas tai netika sniegta, norāda domē.

"Informējot par veicamo finanšu revīziju, ministrija norādījusi uz līguma pielikumu, kas nemaz nav pievienots. Jāatzīmē konkrētais līguma pielikums tieši atrunā veicamās finanšu revīzijas uzdevumus, kas ļautu pašvaldībai apzināties revidentu pieprasītās informācijas pamatotību," skaidro domes pārstāve Dace Kaņepone.

Pašvaldībā atzīst, ka nav skaidra ministrijas apzināti kāpinātā steiga – līgums starp ministrijas un finanšu revīzijas veicēju noslēgts 2021. gada 4. janvārī, savukārt pašvaldība informāciju par plānoto nodomu veikt revīziju saņēmusi 27. janvārī, un – kā jau pašvaldība norādīja – tai nebija iespējams iepazīties ar līguma priekšmetu revīzijai, jo iztrūkst konkrēti dokumenti.

"Precizējot sava darba nepilnības, ministrija tieši tāpat varētu sadarboties, lai savas kļūdas labotu. Tāpēc izbrīnu raisa ministrijas izvēle publiski vērsties plašsaziņas līdzekļos ar uzbrūkošu komentāru pašvaldības vadībai pirms izziņotās vēstules nosūtīšanas pašvaldībai un atbildes saņemšanai uz to," norāda pašvaldībā.

Jau vēstīts, ka VARAM aicinājusi pašvaldības domes priekšsēdētāju izvērtēt izpilddirektores rīcību, viņai atsakoties izsniegt revidentiem nepieciešamo informāciju, kas tādējādi liecina par apzinātu revīzijas kavēšanu un informācijas slēpšanu vai kompetences trūkumu darbā kā ar revīzijai nepieciešamajiem dokumentiem, tā ar tiesisko tās pamatu.

Jelgavas novada pašvaldībai ministrijai paskaidrojumi jāiesniedz līdz 8. februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!