Foto: LETA

Ir jānotiek paaudžu maiņai, pauda SIA "Jelgavas pilsētas slimnīca" valdes loceklis Andris Ķipurs, kurš nolēmis vairs neturpināt darbu iestādes vadībā.

Jelgavas pašvaldībā skaidroja, ka decembrī beidzas ar Ķipuru noslēgtā pilnvarojuma līguma termiņš. Domē saņemts slimnīcas vadītāja iesniegums ar atteikumu pildīt valdes locekļa pienākumus nākamajā pilnvaru periodā.

"Beidzas mans pilnvarojuma līgums, un es laikus informēju pašvaldību, lai var noorganizēt konkursu. Jānotiek paaudžu maiņai," komentēja Ķipurs, kurš kopumā slimnīcas vadībā pavadījis aptuveni 22 gadus.

Amata pamešana neesot saistīta ar veselības problēmām vai citiem iemesliem, un Ķipurs turpināšos darbu specialitātē, jo ir sertificēts traumatologs-ortopēds.

Ķipurs savulaik bijis arī Jelgavas domes koalīcijas deputāts. Saistībā ar kriminālprocesu, kas pret viņu bija sākts, "Jaunais laiks" politiķi izslēdza no partijas. Taču tagad atgriezties politikā Ķipurs vairs neplānojot.

Jau ziņots, ka Jelgavas pašvaldība izsludinājusi konkursu uz "Jelgavas pilsētas slimnīcas" valdes locekļa amatu.

Valdes locekļa mēneša atlīdzība ir 3121 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Kandidātiem izvirzīta virkne prasību, tostarp nepieciešama augstākā izglītība medicīnā un vismaz triju gadu darba pieredze valdes locekļa amatā vai valdes loceklim līdzvērtīgā vadošā amatā attiecīgās kapitālsabiedrības darbības jomā - veselības aprūpes iestādēs, uzņēmumos, organizācijās vai medicīnas profila augstskolās. Konkursa paziņojumā nosaukti arī līdzvērtīgi vadošie amati, kurus kandidāti var būt ieņēmuši.

Tiek prasīta pieredze Eiropas Savienības projektu realizēšanā, stratēģiska domāšana, kas vērsta uz rezultāta sasniegšanu, prasme patstāvīgi pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, labas komunikācijas prasmes, spēja strādāt komandā, spēja argumentēt un aizstāvēt savu viedokli, kā arī nevainojama reputācija.

Bez minētajām izvirzītas arī citas prasības.

Iesniedzot pieteikumus, kandidātiem ir jāsagatavo arī stratēģisko redzējumu par slimnīcas galvenajiem nākotnes izaicinājumiem, sniedzot ieskatu prioritātēs un priekšlikumus to īstenošanai.

Pieteikuma iesniegšanas termiņš ir 27. novembris plkst.14. Sūtot pieteikumu pa pastu, jānodrošina, lai pieteikums tiktu saņemts līdz 27. novembrim, ieskaitot.

Kopš 2015. gada oktobra vienīgais slimnīcas valdes loceklis bijis Andris Ķipurs. Viņš strādāja slimnīcas valdē arī no 2012. gada decembra līdz 2014. gada oktobrim, liecina informācija "Firmas.lv".

Pašvaldībai piederošā kapitālsabierība pērn strādājusi ar 11,9 miljonu eiro apgrozījumu un 843,761eiro peļņu. Iestādē nodarbināti 492 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!