Foto: LETA

Nav saprotamas Solvitas Āboltiņas (V) pārvērtības, filmas pirmizrādē veltot atzinīgus vārdus dokumentālās filmas "Ģenerālplāns" veidotājiem, bet jau mirkli vēlāk, satiekot Krievijas televīziju, kritizējot gan tos, gan Latvijas žurnālistus kā tādus, atzina Latvijas Žurnālistu asociācijas valdes priekšsēdētāja un filmas scenārija autore Sanita Jemberga.

Āboltiņa intervijā Krievijas televīzijai "Rossija 1" paudusi, ka krievvalodīgie žurnālisti dažkārt uzdod jautājumos, lai uzzinātu arī intervējamā viedokli, bet latviešu valodas plašsaziņas līdzekļi atnāk jau ar skaidru savu pozīciju, kā arī pārmeta filmas "Ģenerālplāns" veidotājiem, ka filmā redzams tikai vienas puses viedoklis.

"Es nezinu, kas notika ar Āboltiņu no brīža filmas pirmizrādē, kad viņa teica atzinīgus vārdus tās veidotājiem, līdz brīdim, kad viņa satika Krievijas televīziju, lai kaut ko tādu pateiktu," atzina Jemberga.

"Visi varoņi, kas ir filmā, ir intervēti, un viņiem ir dota iespēja izteikties, aicinājām uz intervijām "Russia Today" un visu fondu vadības. Nu ja nenāk, tad nenāk," turpināja Jemberga. "Līdz ar to nav skaidrs, ko viņa domā ar to, ka nav otras puses viedokļa, jo no žurnālistikas puses viss ir izdarīts."

Tikmēr runājot par pārmetumiem Latvijas žurnālistiem, Jemberga sacīja, ka to, ka Latvijas žurnālisti nāk uz interviju ar gataviem priekšstatiem, sauc par sagatavošanos intervijai. "Tā vietā, lai pajautātu, ko tu domā, notiek sagatavošanās pirms intervijas, cilvēks izpēta situāciju, nevis atnāk paturēt mikrofonu un ļauj kādam runāt no sērijas - kā jūs jūtaties un ko domājat, bet uzdod konkrētus jautājumus par lietu."

"Visbeidzot Āboltiņa ir Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja, kas Krievijas valdības propagandas kanālā apsūdz mūsu žurnālistus. Ko es varu par to domāt pieklājīgiem vārdiem?" retoriski jautāja Jemberga.

Kā ziņots, vairāki mikroblogošanas vietnes "twitter.com" lietotāji politiķes izteikumus uzskata par neapdomīgiem un viņas amatam neatbilstošiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!