Foto: Publicitātes attēli
Piektdien Baltijas lielākajā atkritumu apsaimniekošanas poligonā "Getliņi" trešo ganību sezonu atklāja jēru ganāmpulks - 60 Latvijas tumšgalvu aitu ganāmpulks tiek nomāts no zemnieku saimniecības Jelgavas rajonā, rudenī, noslēdzoties sezonai, jēri atgriezīsies saimniecībā, informēja "Getliņi".

Ganību sezonas laikā, ganāmpulks apsaimniekos 20 hektarus neaktīvās poligona teritorijas rekultivētā atkritumu kalnā. Aitas darbojas kā bioloģiskās pļaujmašīnas, kas ēdot zāli, uzturēs šīs teritorijas vizuāli skaistas un sakārtotas.

Poligona apsaimniekotāji taupīs videi svarīgos elektroenerģijas resursus un citus resursus, kas bez jēru palīdzības būtu nepieciešami, lai regulāri pļautu un uzturētu teritoriju kārtībā.

"Getliņi EKO" jēriem tiek nodrošinātas dabiskas ganības, kurās netiek izmantoti minerālmēsli un pesticīdi. Dzīvniekiem draudzīgos apstākļus apstiprina arī līdzšinējās analīzes, kas apliecina, ka Getliņu zāle ir ievērojami tīrāka un nekaitīgāka dzīvnieku uzturam nekā zāle ganībās, netālu no satiksmes ceļiem. Par dzīvnieku drošību un labsajūtu rūpējas kvalificēts zooinženieris, kā arī diennakts video uzraudzība.

"Pirmajās ganību sezonās, mūsu jēru ganāmpulks tika vērtēts un novērots gan no Latvijas Lauksaimniecības speciālistu puses, gan zemnieku saimniecības, gan mūsu pašu zooinženiera puses. Visas analīzes un dzīvnieku labsajūtas rādītāji liecina - jēriem pie mums ir labi un ērti. Ganības ir izvietotas uz neaktīvajiem kalniem, kurus sedz vairāku metru biezs māla un kūdras izolācijas slānis. Dzīvniekiem šeit ir pieejamas 24 stundu ganības, vienmēr svaiga zāle, svaigs ūdens, nojume nakts stundām un sliktākiem laika apstākļiem, apsardze," stāsta SIA "Getliņi Eko" valdes loceklis Raimonds Timma.

SIA "Getliņi EKO" ir uzņēmums, kas nodarbojas ar Baltijas lielākā atkritumu poligona Getliņi apsaimniekošanu Rīgas rajonā, Stopiņu novadā un īstenot lielāko vides aizsardzības projektu Baltijas valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!