Foto: LETA

Pēc lēmuma apturēt sludinājumu portāla "ss.lv" darbību, "Jaunā konservatīvā partija" (JKP) pieprasa finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai (ZZS) nekavējoties atcelt Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektori Ilzi Cīruli no ieņemamā amata, liecina paziņojums partijas mājaslapā.

JKP aicina ministri veikt rūpīgu lietas izmeklēšanu par atkārtotu nesamērīgu piespiedu līdzekļu pielietojumu VID praksē.

"Uzskatām VID rīcību par nesamērīgu, nepārdomātu un kaitīgu valsts tautsaimniecībai ilgtermiņā. Tas faktiski ir uzbrukums veselai nozarei," norādīts partijas paziņojumā.

"VID šovasar jau ir zaudējis tiesā par uzņēmuma saimnieciskās darbības apturēšanu (AS "Pagastiņi"), jo tas nesniedza pieprasīto informāciju par citām personām.
Latvijas demogrāfiskā un saimnieciskā situācija izsauc nopietnas bažas par nodokļu maksātāju bāzi valstī," piemēru VID kļūdainajai rīcībai min JKP.

"Neskatoties uz valdošās elites optimistiskajiem ziņojumiem, ilgstoši dzimstības krituma un emigrācijas apjomi ilgtermiņā liek domāt pretējo. Valsts vienīgā finansiālā cerība kompensēt šos zaudējumus ir zinātņu ietilpīgie un augsto tehnoloģiju uzņēmumi, tai skaitā IT sfērā," norāda partija.

"Tādējādi VID lēmums par IT uzņēmuma darbības apturēšanu uzskatāms par reālu triecienu visai nozarei, tas ir signāls investoriem un uzņēmējiem neinvestēt Latvijas tautsaimniecībā un pārcelt savu darbību uz citām valstīm. SIA „Internet" to jau ir izdarījis – valstij turpmāk ies secen nodokļu maksājumi vairāku miljonu apjomā. Arī citi uzņēmumi apsver šādu rīcību," pauž partija.

Jau vēstīts, ka VID nolēmis apturēt Latvijas lielākā sludinājumu portāla "ss.lv" darbību saistībā ar tā atteikšanos sniegt informāciju par nereģistrētiem auto tirgotājiem. VID apturējis arī ar "ss.lv" īpašniekiem saistītā uzņēmuma SIA "Internet" saimniecisko darbību.

Ceturtdienas vakarā "ss.lv" mainīja domēna vārdu uz "ss.com".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!