Foto: DELFI
Jaunajai konservatīvajai partijai (JKP) ceturtdien, 8. novembrī, paredzētas valdības veidošanas sarunas ar partiju "KPV LV" un partiju apvienību "Attīstībai/Par!".

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis trešdien aicināja JKP līderi Jāni Bordānu izveidot un vadīt nākamo Ministru kabinetu.

Kopš šī prezidenta paziņojuma ceturtdien gaidāma jau otrā JKP tikšanās ar "KPV LV" par valdības veidošanas jautājumiem. Pirmajā sarunā trešdien esot secināts, ka abām partijām ir vienots redzējums par valdības veidošanas procesu, žurnālistiem pavēstīja "KPV LV" līdzpriekšsēdētājs Artuss Kaimiņš. Politiķis apliecināja partijas absolūtu atbalstu Bordānam kā potenciālajam valdības vadītājam.

JKP trešdien vakarā vēl nenosauca plānoto tikšanos vietu un laiku, solot sniegt precīzāku informāciju vēlāk.

Kā ziņots, Valsts prezidents Bordānam devis divu nedēļu laiku, lai izveidotu valdības aprises un jaunajai valdībai nodrošinātu Saeimas vairākuma atbalstu. Ja līdz tam netiks panākta vienošanās, Valsts prezidents aicinās citu premjera kandidātu veidot valdību.

Prezidents sagaida, ka ar viņu tiks saskaņoti iespējamie ārlietu un aizsardzības ministru kandidāti.

Bordāns ir par 80% pārliecināts, ka viņa veidoto valdību apstiprinās, pēc tikšanās ar Vējoni viņš atzina žurnālistiem. Tomēr viņš uzreiz piebilda, ka jaunās valdības veidošanā nesadarbosies ar Zaļo un zemnieku savienību.

Visas pārējās piecas tā dēvētās labēji centriskās partijas ir paudušas gatavību sarunām ar Bordānu un JKP par valdības veidošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!