Foto: LETA

Jaunā konservatīvā partija (JKP) konceptuāli atbalsta Mārtiņa Staķa (APP) kandidatūru Rīgas mēra amatam, reizē rēķinoties ar koalīcijas sarunu turpināšanos, izriet no JKP Rīgas domes saraksta līderes Lindas Ozolas pirmdien sniegtajām atbildēm uz žurnālistu jautājumiem.

Pēc sarunas ar JKP pārstāvjiem Staķis norādīja, ka ir panākta vienošanās par atbalstu pārmaiņu koalīcijai Rīgas domē un arī atbalsts viņam kā Rīgas mēra amata kandidātam.

Ozola sarunas vērtēja kā ļoti vērtīgas un atgādināja, ka priekšnosacījums ir pieturēties pie rīdziniekiem solītā, nodrošinot pārmaiņas Rīgas pārvaldībā. Politiķe pauda, ka APP ir godīgi uzvarējusi Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās un arī JKP ir motivēti sarunas nevilcināt garumā un ļoti aktīvi sastrādāties, lai pēc iespējas ātrāk nonāktu pie vienošanās par jauno koalīciju.

JKP Rīgas domes saraksta līdere pauda, ka ir vienošanās, ka Staķis vada sarunas un turpmāk tiks runāts, uz kādiem principiem tiks balstīta koalīcijas veidošana. Staķis pastāstīja, ka tiek veidots saprašanās memorands, kura melnrakstu tiks izsūtīts arī JKP pārstāvjiem. Politiķis uzsvēra, ka svarīgākais jautājums ir veicamie darbi un arī JKP ir deleģējuši cilvēkus, kuri strādās pie darbu plānu sagatavošanas.

Ozola skaidroja, ka JKP vēl būs jāiepazīstas ar memoranda saturu, tāpat paredzēts, ka katrs koalīcijas partneris piedāvās priekšlikumus memoranda papildināšanai. Paredzēts, ka lēmumi par turpmāko darbu tiks pieņemti koleģiāli.

Kā ziņots, starp "Attīstībai/Par!"/"Progresīvie" (APP) un "Jauno vienotību" (JV) panākta vienošanās Rīgas mēra amatam virzīt APP saraksta līderi Staķi, pēc abu politisko spēku pārstāvju tikšanās žurnālistiem pastāstīja Staķis.

Pēc viņa teiktā, jauno koalīciju plānots veidot četru frakciju sastāvā, apvienojot partijas, kas līdz šim domē strādājušas opozīcijā.

Ziņots, ka Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās visvairāk balsu ir ieguvis APP saraksts, kuram seko "Saskaņa" un JV, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas sniegtā informācija, apkopojot balsis no visiem 156 iecirkņiem.

Provizoriskie rezultāti liecina, ka Rīgas domē ir iekļuvuši septiņi politiskie spēki. APP saraksts tiks pie 18 deputātu mandātiem, "Saskaņa" iegūs 12 domnieku krēslus, JV - desmit, "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un Latvijas Reģionu apvienības apvienotais saraksts - septiņus, "Gods kalpot Rīgai" piecus, bet Latvijas Krievu savienība un JKP - katra pa četrām deputātu vietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!