Foto: LETA

Jaunā konservatīvā partija (JKP) lūgs iekšlietu ministru Sadi Ģirģenu ("KPV LV") skaidrot, kāpēc Krievijas estrādes zvaigzne Griogorijs Ļepss, līdzīgi kā citās valstīs, nav iekļauts Latvijas tā dēvētajā melnajā sarakstā, žurnālistiem pauda JKP vadītājs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns.

JKP ir neizpratnē, kāpēc iekšlietu ministra pakļautībā esošie dienesti nav nodrošinājuši Ļepsa iekļaušanu melnajā sarakstā. Kā skaidroja Bordāns, šī estrādes zvaigzne ir Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam un Krievijas kriminālajām aprindām pietuvināts cilvēks. To ir atzinusi starptautiskā sabiedrība. Piemēram, Ļepss iekļauts melnajā sarakstā gan ASV, gan Lietuvā, taču ne Latvijā.

Tāpat Bordāns pauda sašutumu, ka pats Ģirģens apmeklējis Ļepsa koncertu. Viņš uzsvēra, ka tas ir kliedzoši. "Iekšlietu ministrs ir nosēdināts pirmajās rindās, lai pazemotu Latvijas valsti," sašutis bija tieslietu ministrs.

JKP vadītājs pauda, ka šie jautājumi atklāti jāpārrunā koalīcijā.

Krievijas estrādes zvaigznes Ļepsa koncerts notika 14. jūlijā Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē.

Ziņots, ka Lietuva iekļāvusi savā melnajā sarakstā Ļepsu, pamatojoties uz aizdomām par viņa sakariem ar noziedzīgo pasauli.

Sankcijas Ļepsam noteiktas saskaņā ar aizpērn pieņemto tā dēvēto Magņitska likumu, kas aizliedz iebraukt Lietuvā ārvalstniekiem, kuri saistīti ar liela apmēra korupciju, naudas atmazgāšanu vai cilvēktiesību pārkāpumiem.

Lēmumu aizliegt Ļepsam iebraukt Lietuvā pēc ārlietu ministra Lina Linkeviča ierosinājuma parakstīja iekšlietu ministrs Eimutis Misjūns.

ASV Finanšu ministrija jau 2013. gadā noteica sankcijas pret Grigoriju Ļepsu, īstajā vārdā Grigoriju Lepsveridzi, par viņa saistību ar "Eirāzijas noziedzīgo sindikātu "Brālīgais loks". Pēc ministrijas rīcībā esošās informācijas, iespējams, Ļepss pildījis kurjera funkcijas, nododot dažādām personām naudu no šā grupējuma līderiem.

"Melnajā sarakstā" Ļepsu iekļāvušas arī Ukraina un Izraēla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!