Foto: LETA

Jaunā konservatīvā partija (JKP) ir sākusi Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu reklāmas kampaņu un pilsētas ielās izvietojusi vides reklāmas norādot, ka Saeimas deputāte Linda Ozola būs partijas mēra amata kandidāte. Partijas birojā gan portāls "Delfi" neguva apstiprinājumu tam, ka politiskais spēks ir oficiāli pieņēmis šādu lēmumu.

Portāls "Delfi" novēroja, ka reklāmas stends, kurā Ozola ir norādīta kā Rīgas mēra amata kandidāte ar pavadtekstu "Uzticama balss nopietnām pārmaiņām", ir izvietots uz Krišjāņa Barona ielas.

Partijas birojā norādīja, ka šādas reklāmas izvietošana ir intereses kāpinājums JKP pasākumam, kas trešdien, 1. jūlijā, norisināsies "Daugavas stadionā". Tur politiskais spēks sola informēt par JKP plāniem Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās.

Vēstīts, ka vēl šā gada februārī kā Rīgas mēra amata kandidātu JKP minēja Saeimas deputātu Juri Jurašu.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas notiks 29. augustā. Trīs iepriekšējās balsošanas dienās vēlēšanu iecirkņi būs atvērti dažas stundas. Partijām kandidātu saraksti vēlēšanām jāiesniedz no 14. līdz 20. jūlijam.

Savukārt vēlēšanu oficiālais aģitācijas periods būs spēkā no 7. jūlija līdz 29. augustam.

Saeima šā gada sākumā lēma atlaist Rīgas domi. Vēlēšanu datums gan divas reizes ticis pārcelts saistībā ar Covid-19 izplatības mazināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!