Partijas "Jaunais laiks" (JL) Saeimas frakcijas deputāti atkārtoti rosina Saeimā atjaunot Korupcijas, kontrabandas un organizētās noziedzības apkarošanas uzraudzības komisiju.
JL uzsver, ka "laikā, kad sabiedrība pārdzīvo varas un tiesiskuma uzticības krīzi, cīņa ar korupciju un organizēto noziedzību parlamentārā līmenī ir viens no demokrātijas un likuma varas nostiprināšanas nosacījumiem, lai parlaments spētu atgūt tautas uzticību." Tādēļ JL deputāti Saeimas Prezidijam iesnieguši grozījumus Saeimas Kārtības rullī, lai Saeimas pastāvīgo komisiju sarakstā tiktu atjaunota 9.Saeimas sasaukuma laikā likvidētā pretkorupcijas komisija.

JL uzskata, ka neadekvātā Ministru prezidenta Aigara Kalvīša rīcība, no amata atstādinot Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāju Alekseju Loskutovu, ir "kārtējais mēģinājums kavēt tiesībsargājošo institūciju darbu. Iepriekš koalīcija līdzīgu motīvu vadīta likvidēja Saeimas pretkorupcijas komisiju."

Bijusī komisijas vadītāja Linda Mūrniece (JL) atgādina, ka tieši pretkorupcijas komisija ir tā, kas aktīvi iesaistījās tā dēvētās Jūrmalgeitas izvērtēšanas procesā, aktualizēja negodīgas priekšvēlēšanu kampaņas esamību no atsevišķu partiju puses un atklāja milzīgus ziedojumus kampaņu organizētājiem, kuri citādi paliktu no sabiedrības slēpti.

Pateicoties sabiedrības uzticībai Pretkorupcijas komisijai, tās rīcībā regulāri nonākusi informācija, kas palīdz tiesībsargājošajām iestādēm atklāt gadījumus, kad amatpersonas iesaistītas korupcijā. "Minētie padarītie darbi jau ir spilgts apliecinājums tam, ka Pretkorupcijas komisija ir neērta koalīcijai, kas vēlas pievērt acis paši uz saviem iespējamiem pārkāpumiem nākotnē", uzskata Mūrniece.

Jau vēstīts, ka 9.Saeimā tika likvidēta pretkorupcijas komisija, tās funkcijas nododot Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!