Partija "Jaunais laiks" (JL) pirmdien Finanšu ministrijai (FM) pārskaitījusi daļu šaubīgo ziedojumu un sola drīzumā atdot arī atlikušo summu, otrdien vēsta laikraksts "Diena".
Partija FM kontā pārskaitīja ar bijušā advokāta Aināra Dzelzes starpniecību nezināma naudas devēja dotos 2500 latus un šonedēļ grasās atdot arī 9000 latus, ko partijai ziedoja it kā nezināmu cilvēku kafejnīcā pierunātais SIA Balteks Rīga direktors Valentīns Kļava, "Dienu" informēja JL ģenerālsekretārs Grigorijs Krupņikovs.

FM partiju atdotos pretlikumīgos ziedojumus sadalīs tikai nākamās Saeimas partijām, lai nenonāktu situācijā, kurā kāda no pašreizējā parlamentā esošajām atdotu savus nelikumīgos ziedojumus, zinot, ka daļu dabūs atpakaļ. Tas arī novērsīs iespēju partijas kolektīvi sponsorēt no pretlikumīgiem un valstij atdotiem ziedojumiem. To Saeimai ierosinājis mainīt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), piedāvājot pretlikumīgos ziedojumus ieskaitīt valsts budžetā, nevis speciālā kontā, no kura "barojas" visas parlamenta partijas. Pirmdienas rītā tajā bijis 213 latu.

Kamēr JL pretlikumīgi saziedoto naudu atdod brīvprātīgi un solās šonedēļ atklāt juridisko stratēģiju, kā partija mēģinās naudu piedzīt no likumu pārkāpušajiem ziedotājiem, KNAB sola šonedēļ beidzot iesniegt tiesā administratīvo pārkāpumu protokolu pret Zaļo un Zemnieku savienību, kas nepilda biroja prasību atmaksāt pretlikumīgi saziedotos 55 950 latus.

"Man ir grūti pateikt, kāpēc protokolu raksta tik ilgi. Cik cilvēki spēj rakstīt, tik viņi dara," uz jautājumu, kāpēc birojs kavējas ar ZZS administratīvās lietas nodošanu tiesai, laikrakstam atbildēja KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!