Partija “Jaunais laiks” (JL) varētu Satversmes tiesā apstrīdēt Saeimas ceturtdien pieņemtos, Tautas partijas atbalstītos grozījumus Azartspēļu likumā, kas liedz pašvaldībām ierobežot azartspēles savā teritorijās. Grozījumi radīja nopietnu saspīlējumu valdošajā koalīcijā, taču JL negrasās atstāt valdību. Savukārt JL Saeimas deputāts Artis Kampars portālam “Delfi” sacīja, ka Tautas partijas rīcība un steiga ar kādu tika pieņemts likums rada ļoti pamatotas bažas par politisko korupciju.
Ceturtdien Saeimā pieņemtie grozījumi Azartspēļu likumā radīja nopietnu saspīlējumu valdošās koalīcijas partiju vidū. Būtiskākos grozījumus azartspēļu likumā Saeima pieņēma ar vienas balss pārsvaru. Un izšķirošo lomu šajā balsojumā noteica kreiso partiju frakcijas, kuru pārstāvji pēc Saeimas sēdes pauda gandarījumu par savu balsojumu.

Arī JL frakcijas vadītājs Kārlis Šadurskis ceturtdienas Saeimas balsojumu par grozījumiem azartspēļu likumā raksturoja ar vienu vārdu – “kauns”. Viņš norādīja, ka Saeima ceturtdien lobēja azartspēļu biznesu un likteņa ironija ir tā, ka šim lēmumam pietika ar vienas balss pārākumu. Šadurskis uzskata, ka darbs valdībā būs ļoti grūts, jo TP pārkāpjot koalīcijas līgumu, uzticība abu partiju attiecībās ir zudusi.

Kampars norādīja, ka JL “jūtas apmanīti”, jo koalīcijas līgums paredz nevirzīt izskatīšanai Saeimā steidzamības kārtā lēmumus, par kuriem koalīcijas partneriem nav vienotā viedokļa. JL gan neplāno lauzt koalīcijas līgumu un negrasās gāzt valdību, jo uzskata pašreiz JL ministru atrašanas valdībā ir pozitīva.

“Mēs strādāsim un turpināsim cīņu par to, lai šāds likums nestātos spēkā. Mēs ļoti nopietni apsveram iespēju vērsties Satversmes tiesā, un es domāju, ka mēs tā arī izdarīsim,” sacīja Kampars.

Savukārt TP pārstāvis Atis Slakteris Saeimas sēdē uzsvēra, ka “jau no paša sākuma šis likums piedāvā stingrākas un bargākas normas, nekā tās bija līdz šim. Likums piedāvā jau no nākamā gada janvāra neizsniegt licences automātiem bāros un kafejnīcās un no 2007.gada izmest tās no esošajām”. Slakteris norādīja, ka arī turpmāk licences izsniegs pašvaldības, bet uz stingriem valsts nosacījumiem.

Kampars savukārt norādīja, ka steiga rada aizdomas par politisko korupciju. Likums pieņemts steidzamības kārtā, kas liedz prezidentei iespējas neizsludināt likumu un nodot to otrreizējai caurlūkošanai Saeimā. Turklāt, likums pārvilka strīpu 16 pašvaldību lēmumiem iegrožot azartspēļu izplatību, un ir pretrunā ar pašas Tautas partijas Rīgas domnieku un pašvaldību lietu ministra nostāju. Un Tautas partija gatava it kā tehnisko likuma grozījumu dēļ pārkāpt koalīcijas līgumu, norādīja Kampars.

“Ja lieta izskatās pēc zivs, smaržo pēc zivs, tad tā, visticamāk arī ir zivs,” sacīja Kampars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!