Foto: LETA
Svētdien partijas "Jaunais laiks" (JL) biedri ārkārtas kopsapulcē pieņēma lēmumu par partijas reorganizāciju un dalību partijas "Vienotība" dibināšanā, portālu "Delfi" informēja partijas pārstāve Laila Timrota.

Tāpat JL biedri apstiprināja partijas "Vienotība" statūtu un programmas projektus, Reorganizācijas līgumu, partijas valdes sastāvu un priekšsēdētāju, kā arī ētikas un revīzijas komisiju sastāvu.

Jaundibināmās partijas "Vienotība" pamatvērtības ir demokrātija, tiesiskums, patriotisms, nacionāla un sociāli taisnīga valsts, līdzsvarota un ilgtspējīga valsts attīstība, Eiropas vienotība, teikts partijas statūtos, norādīja Timrota.

Partijas pamatmērķis ir nacionālas Latvijas valsts ilgtspējīga attīstība. Partijas izvirzīto mērķu vidū ir stabila Latvijas tautsaimniecības izaugsme, demogrāfiskās situācijas uzlabošana, tiesiskuma, neatkarīgas un taisnīgas tiesu varas nostiprināšana, korupcijas izskaušana, kvalitatīva un pieejama veselības aprūpe, solidāra un ilgtspējīga sociālā atbalsta, aprūpes un pensiju sistēma, tālredzīga un saimnieciska lauku un lauksaimniecības politika.

Savukārt, kopsapulcē apstiprinātās programmas projektā izvirzīti pieci sasniedzami Latvijas attīstības un izaugsmes mērķi - nākamās valdības uzdevumi. Tostarp, ražošanas atjaunošana un ražošanas attīstībā un jaunu darbavietu radīšanā balstīta ekonomiskā izaugsme, finansiālā patstāvība, 2012.gadā pabeidzot starptautiskā aizdevuma programmu, iekļaušanās eirozonā, veicot visus nepieciešamos pasākumus eiro ieviešanai 2014.gadā. Latvijas attīstības plāna prioritāšu vidū ir arī valsts budžeta veidošana ar pārpalikumu, pieņemot stingru fiskālās disciplīnas likumu, lai Latvijā nekad vairs neatkārtotos tik dziļa krīze, kā arī valsts atbalsts eksportam kā ekonomiskās ilgtspējas pamats.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!