Partijas "Jaunais laiks" (JL) valde piektdien vienbalsīgi nolēma no partijas rindām izslēgt visus tās pārstāvjus Jūrmalas domē, jo viņi ceturtdien balsoja par pretrunīgi vērtētajiem pilsētas Attīstības plāna grozījumiem, portālu "Delfi" informēja JL preses sekretārs Didzis Šmits.
JL valde arī cer, ka visi trīs no partijas rindām izslēgtie - Jūrmalas domes priekšsēdētāja Inese Aizstrauta un deputāti Zigurds Starks un Ģirts Trencis - noliks pašvaldības deputāta mandātus, kā to esot solījuši.

JL valde lēmumu izslēgt Aizstrauktu, Starku un Trenci skaidroja ar viņu rīcību Jūrmalas pilsētas attīstības plāna apstiprināšanā, pilnībā ignorējot Jūrmalas iedzīvotāju intereses un rupji pārkāpjot JL lēmumu nodrošināt, lai 1.jūnijā Jūrmalas pilsētas domes sēdē atbalstītie attīstības plāna grozījumi nestātos spēkā.

JL norāda, ka Jūrmalas domes 29.jūnija lēmums apstiprināt asus sabiedrības protestus izsaukušos Jūrmalas attīstības plāna grozījumus ir klajā pretrunā ar jūrmalnieku interesēm.

Mainot iepriekš pieņemtu lēmumu un apstiprinot grozījumos attīstības plānā, no jauna iznīcībai tiek pakļautas daudzu desmitu hektāru meža zemju platību un nepamatoti likvidētas daudzas dabas pamatnes. Partija uzskata, ka lēmums pieņemts sasteigtā ārkārtas sēdē, pilnībā ignorējot sabiedrības, tai skaitā nevalstisko organizāciju viedokli, tādejādi neatbilst labas pārvaldības principiem.

Starks un Trencis sacīja, ka par mandāta nolikšanu lems, kad saņems oficiālu paziņojumu par izslēgšanu no partijas un oficiālu dokumentu ar prasību atkāpties no domes deputāta amata. Ar Aizstrautu aģentūrai LETA pagaidām sazināties nav izdevies.

JL arī lūgs Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) pārbaudīt, vai Jūrmalas domes deputāti nav pārkāpuši likumu un rīkojušies savtīgās interesēs.

"Mūsu šaubas tikai pastiprinās, ka līdz šim šie trīs [JL deputāti] mūs uzskatīja par muļķiem un vazāja aiz deguna," sacīja Repše un aicināja meklēt deputātu saistību ar tiem zemju īpašniekiem, kuriem vakardienas domes lēmums dos milzīgu peļņu no zemju vērtība pieauguma.

"Šeit ir iejaukta ļoti liela nauda. Rēķiniet paši - kāds ir zemju īpašnieku iespējas uz naudu, ja runa ir par 400 000 kvadrātmetru," teica JL līderis.

Jau ziņots, ka Jūrmalas domes deputāti vakar ārkārtas sēdē nolēma ar nelieliem grozījumiem saglabāt 1.jūnijā pieņemto pilsētas attīstības plāna grozījumu redakciju, kas izraisīja sabiedrības un atsevišķu politisko partiju protestus. Lēmumprojekts tika sagatavots lielā steigā un slepenībā.

Tāpat vakar Jūrmalas dome nolēma arī likvidēt vicemēra un izpilddirektora vietnieka amatus, kurus ieņēma apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK biedri Aigars Tampe un Juris Griķis.

JL arī norāda, ka ir absolūti nepieņemama jebkāda veida sadarbība ar kriminālos nodarījumos apsūdzētām personām: Juri Hlevicki (LPP) un Igoru Dreiju (SC), kuri ieņēmuši TB/LNNK deputātu vietas. Šāda Jūrmalas domes rīcība raisa smagas aizdomas par korupciju, kas iespējams ir bijusi pamatā šādiem lēmumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!