Partija "Jaunais Laiks" trešdien pēcpusdiena nosūtījusi premjera amata kandidātam Ivaram Godmanim oficiālu vēstuli, norādot, ka "gadījumā, ja balsojums Saeimā par Jūsu veidotās valdības apstiprināšanu notiks jau ceturtdien, JL uz šādiem principiem sasteigti veidotu valdību nevar atbalstīt", portālu "Delfi" informēja JL saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis.
"Esam pārliecināti, ka, lai izveidotu stabilu, kvalitatīvi jaunu valdību, ir nepieciešamas nopietnas politisko spēku sarunas par nākamās valdības principiem un uzdevumiem Jūsu vadībā. Tādēļ uzskatām par neiespējamu pildīt Jūsu ultimātu par nākamās valdības sastāvu un deklarāciju balsot jau trīs dienas pēc sarunu uzsākšanas," teikts JL vēstulē.

Vēl trešdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu pulksten 14.30 Godmanis paudis, ka nav saņēmis oficiālo JL atteikumu un tāpēc turpina veidot visu piecu Saeimā pārstāvēto labējo partiju valdību. Godmanis pēc tikšanās ar prezidentu atturējās prognozēt savu tālāko rīcību, ja valdību atbalstīs tikai četras līdzšinējās koalīcijas partijas – Tautas Partija, Latvijas Pirmā partija/"Latvijas ceļš", Zaļo un Zemnieku savienība un "Tēvzemei un Brīvība"/LNNK.

Tikmēr "Delfi" aptaujātie eksperti atzinuši, ka četru "vecās koalīcijas" partijas valdības darbība būs apgrūtināta.

Savukārt JL nosūtīja vēstuli prezidentam, aicinot izvirzīt bezpartejisku premjera amata kandidātu, kurš spētu apvienot visas piecas labējās partijas. Lai gan eksperti neparedz asus protestus pret šādas valdības apstiprināšanu, tomēr, viņuprāt, tai būs daudz grūtāk pārvarēt sabiedrības neapmierinātību. Līdzšinējā Aigara Kalvīša valdība 5.decembrī paziņoja par demisiju, kuras galvenais iemesls bija sabiedrības uzticības trūkums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!