Premjers Aigars Kalvītis (TP), rosinot disciplinārlietas pret Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieku Alekseju Loskutovu, vēlas vājināt biroja darbu un, iespējams, arī mainīt tā vadītāju, uzskata Saeimas Pretkorupcijas komisijas vadītāja Linda Mūrniece (JL).
Paužot personīgo viedokli, Mūrniece sacīja, ka šāda rīcība nav pieļaujama. "Ir mazākais neētiski, ka lietas izmeklēšana tiek uzticēta Ģenerālprokuratūras Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokuroram Aldim Punduram, kurš ir pats divreiz kandidējis KNAB vadītāja amatam. Ir sajūta, ka premjers vēlas traucēt KNAB darbu," sacīja komisijas vadītāja.

Savukārt Kalvītis noliedz, ka viņam būtu konflikts ar Loskutovu. "Neesmu dzirdējis, ka man būtu kāds konflikts ar Loskutovu. Viņš saņēma aizrādījumus pēc tam, kad bija pārkāpis likumdošanas aktus vai normatīvos dokumentus," sacīja premjers.

Kalvītis norādīja, ka Loskutovs saņēmis rājienu tādēļ, ka nav ievērojis likumdošanu, sodot savus darbiniekus. Rājienu saņems jebkuras institūcijas vadītājs, ja neņems vērā likumus un normatīvos dokumentus, brīdināja valdības vadītājs.

Premjers uzsvēra, ka KNAB tērē lielus līdzekļus, nosacījumi veiksmīgam darbam ir radīti, tādēļ KNAB darbībai jābūt rezultātiem. Nākotnē būs jāveic KNAB darbības efektivitātes novērtējums, teica premjers.

Kā ziņots, pēc Ģenerālprokuratūras iesnieguma Kalvītis ierosinājis kārtējo disciplinārlietu pret Loskutovu. Pundurs iesniegumā valdības vadītājam minējis, ka KNAB ilgstoši nav pildījis pieprasījumu un sniedzis Ģenerālprokuratūrai nepieciešamu informāciju.

Valdības vadītājs kā KNAB pārraugs arī iepriekš bija ierosinājis disciplinārlietas pret Loskutovu. Par Ministru prezidenta rīkojuma laicīgu nepildīšanu Loskutovam aprīļa vidū tika piemērots disciplinārsods - rājiens, ko KNAB priekšnieks pārsūdzējis tiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!