Saeimas deputāti ceturtdien nodeva izskatīšanai komisijām partijas "Jaunais laiks" (JL) deputātu izstrādātos grozījumus Krimināllikumā, kas paredz sodu par fiktīva komersanta nodibināšanu.
Kā skaidroja partijas pārstāvis Artis Kampars šādi grozījumi Krimināllikumā nepieciešami, lai novērstu plaši izplatītos gadījumus, kad tiek reģistrēti uzņēmumi, izmantojot zagtas vai mirušu cilvēku pases.

JL rosina papildināt Krimināllikumu nosakot sodu par fiktīva komersanta nodibināšanu, izmantojot nepatiesas ziņas, vai izmantojot prettiesiski iegūtus dokumentus, vai arī jebkādā citā veidā iegūtus dokumentus.

Ja ar šādām darbībām radīts būtisks kaitējums valstij vai citam komersantam, tad vainīgo personu JL rosina sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar naudas sodu līdz 120 minimālajām mēnešalgām, kā arī atņemot tiesības veikt komercdarbību uz laiku no diviem līdz septiņiem gadiem.

Šobrīd par uzņēmuma dibināšanu, izmantojot nepatiesas ziņas Krimināllikumā paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar arestu, vai naudas sodu līdz 80 minimālajām mēnešalgām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!