Opozīcijā esoša partija "Jaunais laiks" pēc valdības lēmuma virzīt izskatīšanai Saeimā jautājumu par KNAB vadītāja Alekseja Loskutova atbrīvošanu no amata nolēma rosināt valdības demisiju, portālam "Delfi" apliecināja JL frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis.
"Izskatās, ka līdz šīs valdības apziņai nenonāk nekādi argumenti" par demokrātijas principiem, pauda Zaķis, skaidrojot, ka šādā situācija JL neuzskatīja par pareizu stāvēt malā un klusēt

Viņš uzsvēra, ka pašlaik situācija valstī ir kritiska, ne tikai ekonomikas jomā, bet arī tiesiskuma principu ievēršanas jomā, tāpēc JL uzskata, ka valdībai ir jāatkāpjas. "JA prokuratūra uzskata, ka nav pamata Loskutova atstādināšana no amata, bet premjers kādu šauru politisku interešu vadīts viņu atstādina un rosina atbrīvot no amata, tas ir dramatiski," sacīja Zaķis.

Opozīcijas partija "Saskaņas centrs" par šādu JL ierosinājumu lems frakcijas sēdē trešdien. SC līderis Nils Ušakovs portālam "Delfi" norādīja, ka SC attieksme pret valdību nav mainījusies – ja valdība nevar normāli strādāt, tai ir jāaiziet. Ušakovs uzsvēra, ka SC atbalstīja Loskutova iecelšanu amatā un arī šobrīd SC viedoklis par viņu nav mainījies. SC arī uzskata, ka notiek politiskā iejaukšanās tiesībsargu darbā.

Zaķis portālam "Delfi" atzina, ka pagaidām JL vēl nav sākusi sarunas ar citām opozīcijas partijām par valdības demisijas atbalstīšanu. Taču viņš pauda, ka opozīcija varētu atbalstīt šo JL ierosinājumu.

Viņš arī pauda, ka, lai gan koalīcijas partijām Saeimā ir vairākums, "koalīcijas partneri ir izšķiršanas priekšā". "Varu apgalvot, ka koalīcija šobrīd nepārdzīvo tos mierīgākos laikus arī iekšienē," sacīja JL frakcijas vadītājs, pieļaujot, ka demisijas pieprasījums varētu kļūt par impulsu tam, ali valstī kaut kas mainītos.

JL deputāti jau iesnieguši lēmumprojektu par neuzticības izteikšanu Kalvītim.

Koalīcija visciniskākajā veidā vērsusies pret valsts tiesībsargājošas iestādes vadītāju bez jebkādiem pierādījumiem un pamatotiem argumentiem. Šāda rīcība rada nopietnas bažas par Latviju kā demokrātisku valsti, uzskata JL.

JL aicina Saeimā pārstāvētās partijas gan balsojumā par neuzticības izteikšanu Kalvīša valdībai, gan par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja Alekseja Loskutova atbilstību ieņemamajam amatam tiesiskumu un valsts intereses vērtēt augstāk par atsevišķu politisko spēku vēlmi politiski izrēķināties ar sev neērtas institūcijas vadību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!