Partija "Jaunais laiks" (JL) saskata demisionējušās valdības iekšlietu ministrija Ivara Godmaņa (LPP/LC) atbildību saistībā ar Valsts kontroles (VK) konstatētajiem iepirkumu pārkāpumiem jaunā Iekšlietu ministrijas (IeM) administratīvā kompleksa būvniecībā Gaujas ielā.
Lai iepazītos ar VK atzinumu, JL Saeimas frakcijas deputāti pirmdien tikās ar valsts kontrolieri Ingunu Sudrabu.

Pēc tikšanās JL Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis žurnālistiem uzsvēra, ka deputātiem radusies pārliecība par to, ka IeM ir ilgstoši rupji pārkāptas iepirkumu procedūras, piemēram, iepirkumi bijuši atšķirīgi un daudz lielāki par iepriekš izsludinātajiem, dažkārt tie notikuši pretēji likumam vai arī rakstīti konkrētam uzvarētājam.

Pēc Zaķa teiktā, šādas nelikumības bijis iespējams īstenot, pateicoties struktūrai, ko bija izveidojusi pati ministrija. Šādā situācijā tā neizbēgami vērtējama kā ministra politiskā atbildība.

JL deputātu neizpratni radījis arī Godmaņa pieņemtais rīkojums par piešķirto līdzekļu kompleksam Gaujas ielā izlietojuma pārdali, kas ir pretstatā joprojām spēkā esošajam Ministru kabineta lēmumam par šo līdzekļu izlietojumu.

Esošā situācija IeM un tās darbības no JL deputātu puses pat tika novērtētas kā klaja nekompetence vai pat patvaļa.

Zaķis uzsvēra, ka šodien iegūtā informācija partijai ļaus daudz labāk saprast, kā rīkoties, domājot par Godmaņa valdības atbalstīšanu.

VK ir konstatējusi būtiskus iepirkumu pārkāpumus jaunā IeM administratīvā kompleksa būvniecībā Gaujas ielā.

Iekšlietu īpašumu valsts aģentūra vairākkārt pārkāpusi Publisko iepirkumu likumu un nav ievērojusi brīvas konkurences un valsts līdzekļu efektīvas izmantošanas pamatprincipus, revīzijā secinājusi VK.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!