Pašreiz radiniekiem nav izdevies sazināties ar apmēram 70 cilvēkiem no Latvijas, kas vakar atradās Londonā, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Atis Lots.

Šodien Latvijas vēstniecība Londonā iesniegs Lielbritānijas varas iestādēm atjaunotu sarakstu ar tām personām, kuras atrodas Londonā un kuru radiniekiem nav izdevies ar viņiem sazināties. Sākotnēji vakar nebija ziņu par 25 Latvijas iedzīvotājiem, taču vakarā, pēc plašāku ziņu izskanēšanas, ĀM saņēmusi informāciju par vēl apmēram 50 cilvēkiem, kuri pašlaik varētu uzturēties Londonā un ar kuriem nav izdevies sazināties.

Lots norādīja, ka arvien Londonas policija un slimnīcas nesniedz informāciju par sprādzienos cietušajiem, jo glābšanas dienestiem ir ļoti daudz darba, lai identificētu cietušos. "Līdz šim neesam saņēmuši informāciju, ka vakar terora aktos būtu cietis kāds Latvijas iedzīvotājs," sacīja ĀM pārstāvis.

Kā sacīja Lots, telefons Londonā, pa kuru var interesēties par terora aktā cietušajiem ārvalstniekiem, stundā saņemot apmēram 40 000 zvanu, tādēļ Lielbritānijas puses lūgusi izturēties ar sapratni, ja informācija par cietušajiem kavējas.

"Lielbritānijas Ārlietu ministrija sola šodien visām vēstniecībām, tai skaitā Latvijas, sniegt jaunāko informāciju par terora aktos cietušajiem ārvalstniekiem, tiklīdz šādas ziņas saņemsim, nekavējoties par to informēsim sabiedrību," solīja Lots.

Ministrijas pārstāvis atgādināja: par personām, kas varētu atrasties sprādzienu notikumu vietās vai par kuriem ir aizdomas, ka tie ir cietuši, visu diennakti var ziņot pa tālruni 9287398 vai arī 7016364 darba laikā.

Lielbritānijas Krīzes centru iespējams sazvanīt pa tālruni 448701566344.

Jau ziņots, ka sprādzienu sērijā, kas ceturtdienas rītā notika Londonas metro un pilsētas autobusā, saskaņā ar oficiālajiem datiem nogalināti vairāki desmiti cilvēku un simtiem guvuši ievainojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!