Arī nākamā gada Rīgas budžeta projektā nav paredzēti līdzekļi suņu pastaigu laukuma izveidei, tāpēc rīdziniekiem arī turpmāk savi mīluļi pastaigās būs jāved uz parkiem un ielām.
Rīgas domes Vides departamenta vadītājs Askolds Kļaviņš uzsvēra, ka pilsētā par apmēram 30 tūkstošiem suņu iedzīvotāji maksā nodevas, taču reāli pašvaldība mājdzīvnieku saimniekiem "nekādu labumu nespēj nodrošināt". "Parkos suņus vest nedrīkst, uz ielām arī, kur tad lai cilvēki liekas," stāstīja Kļaviņš.

Viņš tomēr pauda cerību, ka, skatot budžeta projektu domes komitejās un domē, deputāti to nedaudz mainīs un atradīs 30 tūkstošus latu pastaigu laukuma ierīkošanai.

Gada pirmajā pusē rīdzinieki suņu nodevās samaksājuši apmēram 50 tūkstošus latu, kas iztērēti suņu un kaķu izolācijas dienesta, dzīvnieku pansionāta uzturēšanai, suņu reģistrācijas žetonu izgatavošanai, suņu reģistrācijas organizēšanai.

Pastaigu laukumu iecerēts izveidot Eksporta ielā gandrīz 5000 kvadrātmetru platībā. Laukumu iecerēts iežogot, lai pastaigu laukumā suns varētu uzturēties bez siksnas un uzpurņa.

Diskusija Rīgas domē par suņu pastaigu laukuma ierīkošanu sākās jau pirms trim gadiem, taču ne 2001., ne 2002., ne arī šā gada budžetā nauda tam neatradās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!