Foto: LETA
Tā kā šogad aukstais laiks dabā uzkavējās īpaši ilgi, tas ietekmēja arī apkures rēķinus un līdz ar to arī iedzīvotāju parādus par apkuri, kas arvien turpina pieaugt, informēja pašvaldībās.

Pēc SIA "Valmieras siltums" informācijas, kopējais apkures parāds pilsētā 2013. gada 15.aprīlī bija 456 300 latu, kas ir par 104 356 latiem lielāka summa nekā iedzīvotāju kavētie maksājumi uz 1.februāri, informēja Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas vadītāja Dace Jase.

Savukārt Valkas novada parādu summa kopš februāra ir augusi par aptuveni 16 000 latu, patlaban veidojot 458 000 latu parādu, kas februārī bija vien 442 503 latu apmērā, pastāstīja Valkas novada domes finanšu analītiķe Geņa Spiridonova.

Tomēr jāuzsver, ka ar katru gadu iedzīvotāji arvien laicīgāk norēķinās par patērēto siltumenerģiju un parādu kopējā summa ir ar tendenci samazināties. Tie iedzīvotāji, kuriem ir izveidojies parāds, lielākoties to cenšas dzēst vasaras mēnešos - jūnijā, jūlijā un augustā.

Parāds Cēsu pilsētā par saņemto centralizēto siltumu uz 2013.gada 18.aprīli ir 823 713 lati, pastāstīja SIA "Cēsu siltums" direktors Jēkabs Blaus. Kā ziņots, janvārī iedzīvotāju parāds par apkuri bijis 476 409 latu, kas jau toreiz bija par 41,68% vairāk nekā 2012.gada janvārī.

Arī Alūksnē parādu summas turpina pieaugt. Lai arī akciju sabiedrība "Simone" nodrošina apsildīšanu tikai aptuveni 30% Alūksnes novada, tās valdes loceklis Jānis Bukāns norāda, ka tendence ir līdzīga visā novadā un parādi turpina palielināties. Janvārī iedzīvotāju kavētie maksājumi bija 63 530 lati, februārī 66 289 lati, martā 67 622 lati, bet aprīlī par martu jau 70 206 lati.

Visi kā viens norādīja, ka ik gadus ir vērojama tendence, ka siltuma parādi tiek pamazām atmaksāti vasaras mēnešos - jūnijā, jūlijā un augustā. Bukāns arī piebilda, ka ne vienmēr tā ir iekavēto parādu atmaksa, citkārt cilvēki jau vasaras mēnešos cenšas nedaudz iemaksāt gaidāmajai ziemai, taču kopumā zaudējumu summa šajos mēnešos ievērojami samazinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!