Vidzemē un Zemgalē populārākā partija jūlijā bija "Jaunais laiks", bet Latgalē un Rīgā - kreiso spēku apvienība "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL), liecina "Latvijas faktu" aptauja.
Visaugstākais reitings - 24,3% - "Jaunajam laikam" ir Zemgalē, Vidzemē - 23%. Latgalē par šo partiju jūlijā bija gatavi balsot 16,3% iedzīvotāju, bet Rīgā "Jaunais laiks" ir otra populārākā partija ar 16% vēlētāju balsu.

"Jaunā laika" popularitāte ir augusi visos vēlēšanu apgabalos, izņemot Rīgu. Jūnijā par šo partiju galvaspilsētā bija gatavi balsot 22,7% iedzīvotāju, bet jūlijā vairs tikai 16%. Līderpozīcijas Latgalē pēdējos mēnešos saglabā PCTVL, taču apvienības atbalstītāju skaits ir sarucis - jūnijā par to balsotu 26,7%, bet jūlijā - 25% iedzivotāju.

Savukārt Zemgalē, Kurzemē un Vidzemē atbalstītāju skaits PCTVL ir audzis - ja jūnijā partija šajos vēlēšanu apgabalos 5% barjeru nepārvarētu, tad jūlijā Zemgalē par to bija gatavi balsot 5,5%, Kurzemē - 6,3% bet Vidzemē - 7% vēlētāju. Rīgā par PCTVL jūlijā bija gatavi balsot 23,2% vēlētāju. Bet Latgalē pēdējo vietu ar 3,4% jūlijā iegūtu "Tautas partija". Zemgalē par šo partiju balsotu 10,1%, Rīgā - 6%, Vidzemē - 6,9%, Kurzemē - 13,2 %.

5% barjeru Vidzemē un Kurzemē jūlijā nepārvarētu Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP), kura Kurzemē iegūtu 0,8% balsu, kas ir par 1,8% mazāk nekā jūnijā. Vidzemē LSDSP atbalstītāju skaits ir sarucis no 3,3% līdz 3,2% vēlētāju.

LSDSP atbalstītāju skaits Zemgalē jūlijā sarucis no 9% līdz 6,1%, bet Latgalē tas ir pieaudzis no 7,2% līdz 7,4%. Rīgā jūlijā par LSDSP balsotu 7,6% vēlētāju, kas ir par 3,4% vairāk nekā jūnijā.

Savukārt partija "Latvijas Ceļš" jūlijā 5% barjeru pārvarētu visos vēlēšanu apgabalos. Rīgā tā iegūtu 8%, Vidzemē - 8%, Kurzemē - 6,6%, Zemgalē - 8,9% bet Latgalē - 7,8% vēlētāju balsu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!