Foto: Publicitātes attēls
Turpinot šovasar iesākto ziedojumu vākšanas kampaņu žurnāla "Rīgas Laiks" finansiālajam atbalstam, nākamnedēļ Rīgas cirka arēnā notiks labdarības futbola spēle starp žurnāla autoriem un Jaunā Rīgas teātra aktieriem, informē pasākuma rīkotāji. Žurnāla izdevēji portālam "Delfi" norādīja, ka tā finansiālais stāvoklis šobrīd esot apmierinošs, bet detalizētākus komentārus nesniedza.

Jau ziņots, ka šovasar SIA "Rīgas laiks" Vidzemes priekšpilsētas tiesā iesniedza tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) pieteikumu, tomēr TAP septembrī tika izbeigts, jo uzņēmums noteiktajā termiņā neiesniedza ar kreditoriem saskaņotu TAP pasākumu plānu. Paralēli tam "Žurnāla Rīgas laiks atbalsta biedrība" uzsāka ziedojumu vākšanas kampaņu.

Žurnāla izdevējs Arnis Rītups uz "Delfi" jautājumu, vai žurnāla finansiālās grūtības ir novērstas atbildēja, ka "viss ir lieliski", bet atteicās sniegt detalizētākus komentārus par ziedotāju aktivitāti vai saziedoto summu. Viņš gan atzina, ka ar Valsts ieņēmumu dienestu ir saskaņots nodokļu parāda atmaksas grafiks.

Savukārt žurnāla galvenais redaktors Uldis Tīrons portālam "Delfi" norādīja, ka iepriekš izskanējusī versija par žurnāla pāreju uz izdošanu retāk nekā reizi mēnesī, šobrīd vairs nav aktuāla.

Ziedojumu vākšana žurnāla atbalstam gan turpinās, tādēļ pirmdien, 7. oktobrī pulksten 21 Rīgas cirkā notiks spēle "labākajās Montija Paitona filozofu futbola tradīcijās", norāda pasākuma rīkotāji.

Jaunā Rīgas Teātra komandā spēlēs Gundars Āboliņš, Vilis Daudziņš, Elita Kļaviņa, Ivars Krasts, Guna Zariņa. Savukārt žurnālu "Rīgas Laiks" pārstāvēs Uldis Tīrons, Arnis Rītups, Valdis Ābols, Ilmārs Šlāpins, Svens Kuzmins, Rvīns Varde, Lauris Liepa un Lolita Tomsone.

Spēli tiesās Kaspars Gorkšs, uz laukuma notiekošo komentēs Jānis Skutelis un Anatolijs Kreipāns, muzikālo pavadījumu nodrošinās komponists Platons Buravickis un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mazais sastāvs. Spēles starplaikā norisināsies izsole, kurā varēs iegādāties, piemēram, pašu pirmo žurnāla eksemplāru.

Uz spēli aicināti gan tie, kas lasa, gan tie, kas nelasa žurnālu "Rīgas Laiks". Pasākuma iniciatori ir žurnāla uzticamie lasītāji, norāda rīkotāji. Šobrīd uz pasākumu esot pārdoti jau vairāk nekā 200 biļešu.

Pēc UR apkalpojošās firmas "Lursoft" datiem, 2018. gadā "Rīgas laiks" apgrozīja 173 378 eiro, bet gadu tas noslēdza ar 28 162 eiro zaudējumiem.

Pēc "Lursoft" datiem uzņēmumam 26. jūnijā bijis 16 549 eiro nodokļu parāds.

Uzņēmums līdzīgās daļās pieder filozofiem Uldim Tīronam un Arnim Rītupam, kuri ir arī uzņēmuma valdē.

"Rīgas Laiks" izdošanai un atsevišķām publikācijām tiek piešķirts arī Valsts kultūrkapitāla fonda atbalsts, piemēram, 2017. gadā tie bija 35 000 eiro, un arī 15 000 eiro žurnāla izdošanai krievu valodā.

Žurnāls sabiedrībā tiek uztverts kā žurnāls intelektuāļiem, tajā publicējas daudzi pazīstami filozofi, rakstnieki, teologi un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!