Foto: Publicitātes foto
Jaunā Rīgas teātra (JRT) pagaidu mājvietā "Tabakas fabrikā" otrdien vakarpusē piedzīvota ķibele – pirms vakara izrādēm pasažieru liftā iestrēga cilvēki, tādēļ aizkavējās izrāžu "Marķīze de Sada" un "Cerību ezers" sākums.

Teātra pagaidu telpās "Tabakas namā" 28. novembra vakarā pulksten 18.25 liftā notika tehniska problēma un uz desmit minūtēm liftā bija iesprostoti pieci skatītāji un viens tehniskais darbinieks, portālam "Delfi" apstiprināja JRT direktora vietnieks saimniecības jautājumos Ainis Grīnbergs.

Ķibeles dēļ izrāžu sākums kavējās par 35 minūtēm.

Arī 29. novembrī lifts joprojām nedarbojas. "Meistari šodien atbrauca, sāka novērst bojājumus, tomēr kaut kādu iemeslu dēļ to nevarēja pabeigt. Darbu turpinās rīt no rīta. Domāju, ka rīt lifts skatītājiem būs pieejams," pauda Grīnbergs, kurš neslēpa pārsteigumu par notikušo. Ēka ekspluatācijā nodota vien pirms dažiem mēnešiem.

Ja kādu no izrādēm vēlas apmeklēt skatītāji, kas pārvietojas ratiņkrēslā, JRT administrācija lūdz pirms biļešu iegādes sazināties ar teātra administrāciju.

Lifta tehnisko problēmu risināšanai vakar tika piesaistīts valsts nekustamo īpašumu apsaimniekotājs "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ). Pēc tam, kad VNĪ saņēma informāciju no JRT par lifta problēmām, VNĪ pārstāvis kopā ar tehniskās palīdzības speciālistiem 10 minūšu laikā ieradās notikuma vietā. Kopīgi ar JRT pārstāvjiem tika nodrošināta cilvēku izkļūšana no lifta. Negadījums tika operatīvi atrisināts un neviens no šiem cilvēkiem nav cietis, informē VNĪ.

VNĪ pārbauda lifta tehnisko stāvokli un skaidro notikušā cēloņus. Pēc remontdarbiem lifta darbība tiks atjaunota.

JRT uz pagaidu telpām Rīgā, Miera ielā, pārcēlās pirms šīs teātra sezonas sākuma un strādās tur, līdz tik rekonstruēta JRT ēka Lāčplēša ielā. "Tabakas nama" pielāgošana JRT vajadzībām ievilkās ilgāk par sākotnēji plānoto un sadārdzinājās. Darbu gaitā mainījās arī būvnieks. Sākotnēji būvdarbus veica SIA "RBSSKALS Būvvadība", pēc tam - SIA "Abora".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!