Foto: Jānis Deinats

Jaunā Rīgas teātra (JRT) administrācija nosoda tirgotājus, kas internetā par lielu naudu piedāvā biļetes uz izrādi "Brodskis/Barišņikovs", un atradusi veidus, kā vērsties pret viņiem, piektdien vēstīja raidījums "LNT Ziņas".

Administrācija ar šādu notikumu gaitu bija rēķinājusies, vadoties no Barišņikova projektu biļešu pārtirgošanas melnajā tirgū ārzemēs. Patlaban notiek sludinājumu autoru apzvanīšana ar lūgumu izņemt sludinājumus un nemēģināt nopelnīt uz biļešu rēķina.

Teātra rīcībā ir sistēma, kurā apkopoti visi kasē iegādāto biļešu pircēju dati, ieskaitot vārdu un uzvārdu, bankas kontu un tālruņa numuru. Vieglas naudas tīkotājus sola iekļaut melnajā sarakstā, ko nāksies veidot pirmo reizi teātra vēsturē.

"Tie cilvēki, kas būs ievietojuši sludinājumus un kuri tiks brīdināti, ka šādi biļetes nedrīkst tirgot, ja mūsu lūgums tiks ignorēts, tiks ievietoti sarakstā un viņiem būs aizliegts līdz sezonas beigām iegādāties pie mums biļetes," raidījumam stāstīja JRT pārdošanas daļas vadītāja Māra Ķirkuma.

Tiem, kas teātra lūgumu ignorēs, nauda tiks atgriezta bankas kontā, bet biļetes anulētas. Tāpēc var rasties arī situācija, ka par lielu naudu internetā iegādātās biļetes jau būs anulētas un jaunais pircējs izrādi nevarēs noskatīties un paliks muļķa lomā, norāda raidījums.

Tāpēc teātris aicina - ja ir saglabāts čeks, biļeti ar teātra starpniecību var mēģināt samainīt arī uz citu izrādes dienu vai arī saņemt atpakaļ iztērēto naudu un dot iespēju teātrim izlikt pārdošanā jaunas biļetes, jo interese apmeklēt "Brodski/Barišņikovu" joprojām ir liela.

Biļetes uz iestudējumu tika burtiski izķertas pirmajās pārdošanas dienās. Tolaik to cenas svārstījās no 15 līdz 90 eiro un cilvēki bija gatavi pavadīt rindā piecas un vairāk stundas. Tagad internetā atrodami jau vairāki desmiti sludinājumu, kuros biļetes uz šo iestudējumu iespējams iegādāties par 120 līdz 450 eiro.

Par vienādu cenu var iegādāties biļetes pilnīgi dažādās vietās. Piemēram, par 300 eiro var nopirkt vietas gan 21.rindā, gan arī krietni tuvāk - 12.rindā. Cilvēki nespēj paskaidrot, kādēļ pārdod biļetes par tieši tādām cenām, un nevēlas arī atzīt, ka to dara peļņas dēļ. "Sludinājums ir vienkārši ielikts tāpēc, ka sākusies ir tāda ažiotāža un ir savi apsvērumi - ja nu, ja nu. Bet principā mēs paši esam Jaunā Rīgas teātra fani," atzinusi kāda tirgotāja.

"Es neesmu spekulants vai kā, bet pa nakti stāvēju pats rindā un arī pats uz to izrādi gribu iet. Bet nu par kaut kādiem 300, tas ir par 700 eiro kopā es tās [2 biļetes] atdotu. Nu ja nē, tad es pats eju. Tā ir 7.rinda. Bet parasti latvieši nepērk par tādām cenām. Ja kāds no Maskavas..." teica kāds cits.Vēl kāds atzinis, ka viņam izrāde nav tik svarīga un par to naudu varot aiziet uz vairākām citām izrādēm. Visi sazvanītie pārdevēji gan atzīst, ka interese par biļetēm esot, bet reāli pircēji tomēr neatrodas.

Jau ziņots, ka pirmizrāde iestudējumam "Brodskis/Barišņikovs" notika 15. oktobrī. Uzvedumā Nobela prēmijas laureāta, dzejnieka Josifa Brodska dzeju interpretē pasaulslavenais baletdejotājs Mihails Barišņikovs. Abi mākslinieki bija tuvi draugi līdz pat Brodska nāvei 1996. gadā.

Iestudējums "Brodskis/Barišņikovs" veidots Borisa un Ināras Teterevu mākslas programmas "TÊTE-À-TÊTE 2015" ietvaros. Izrādi JRT veido kopā ar "Baryshnikov Productions".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!