Foto: DELFI

Šonedēļ Juglas apkaimē notiek ūdensvadu skalošanu ar gaiss–ūdens metodi, tādēļ SIA "Rīgas ūdens" (RŪ) klientiem jārēķinās ar iespējamu ūdens spiediena maiņu un īslaicīgu uzduļķojumu, bet šobrīd Juglā arī ar īslaicīgiem ūdensapgādes pārtraukumiem, informēja RŪ.

Brauktuvju segums darbu laikā netiks bojāts, sola RŪ.

Šie darbi ietilpst sistemātiskajā Rīgas ūdensvadu skalošanas programmā, kas turpināsies līdz 2020. gadam un aptvers visu galvaspilsētu. Programmas sākumā tiek skaloti maģistrālie vadi un tīkli Daugavas labajā krastā. Saskaņā ar RŪ sniegto informāciju, skalošana uzlabos ūdens kvalitāti galvaspilsētā un līdz minimumam samazinās ūdens uzduļķošanās iespējas.

Ūdensvadu skalošanu veic vācu uzņēmums "Hammann", kas izmanto ūdens un gaisa maisījumu, lai no ūdensvada sieniņām notīrītu nogulsnes, kas tur uzkrājušās daudzu gadu garumā un rada ūdens uzduļķojuma, tā saucamā rūsainā ūdens, risku. Šī tehnoloģija darbojas ar impulsa metodi – tiek radīti hidrauliski triecieni, ar kuru palīdzību tiek noņemts cauruļvadu aplikums. Metode ir saudzīga pret tīklu tehnisko stāvokli, kā arī dod labākus rezultātus par līdz šim izmantotajām tehnoloģijām, skaidro RŪ.

Līdz šim jau izskaloti maģistrālie ūdensvadi Baltezera, Remberģu un Zaķumuižas apkaimē. RŪ kopumā apkalpo ap 1500 kilometru ūdensvada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!