Foto: LETA

Kultūras ministra Naura Puntuļa (VL-TB/LNNK) biroju vadīs līdzšinējā Kultūras ministrijas (KM) parlamentārā sekretāre Marika Zeimule (VL-TB/LNNK), kuras vietu savukārt ieņems aizvadīto XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI deju svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča, noskaidroja aģentūra LETA.

Kā informēja Puntuļa padomniece Inga Vasiļjeva, Zeimule ieguvusi maģistra grādu uzņēmējdarbības un iestāžu vadībā. No 2014. līdz 2018.gadam viņa vadījusi vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Eināra Cilinska (VL-TB/LNNK), Romāna Naudiņa (VL-TB/LNNK) un Kaspara Gerharda (VL-TB/LNNK) birojus, bet pirms tam ieguvusi pieredzi vairākās kultūras nozarēs un kultūrizglītības iestādēs, tostarp vadījusi Madonas Mākslas skolu. No 2018. līdz 2019. gadam viņa bijusi KM parlamentārā sekretāre.

Tikmēr Juhņēviča, kura ieguvusi maģistra grādu kultūras menedžmenta specialitātē, darbojusies sabiedrisko attiecību uzņēmumā "DDB Porter Novelli", sabiedrisko attiecību aģentūrā "Nords Event Communications", reklāmas aģentūrā "McCann Rīga", kā arī vadījusi Jūrmalas pilsētas domes Mārketinga nodaļu.

Ministra ārštata padomnieks juridiskajos jautājumos būs zvērināts advokāts, nacionālās apvienības "Visu Latvijai!-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) priekšsēdētāja vietnieks un valdes loceklis, Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes Civiltiesisko zinātņu katedras lektors Gaidis Bērziņš.

Vasiļjeva informēja, ka Bērziņš pildījis tieslietu ministra amata pienākumus no 2006. līdz 2009.gadam, no 2011.līdz 2012. gadam, kā arī 2014. gadā. Tāpat viņš bijis 10. un 12. Saeimas deputāts. Iepriekšējā Saeimā Bērziņš vadīja Saeimas Juridisko komisiju. Bērziņš ir VL-TB/LNNK biedrs kopš 1988. gada.

Savukārt par ministra padomnieci sabiedrisko attiecību jautājumos kļuvusi Vasiļjeva, kura ieguvusi mākslas maģistra grādu. Vasiļjevai ir vairāk nekā 20 gadu pieredze sabiedrisko attiecību projektos Latvijas kultūras jomā, kā arī viņa bijusi XXV un XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku sabiedrisko attiecību vadītāja.

Kā norādīja pats Puntulis, viņam ir svarīgi izveidot sabalansētu biroju. Puntulis skaidroja, ka viņa izvirzīto mērķu īstenošanai nepieciešami nozares profesionāļi, un šobrīd vēl turpinoties pārrunas ar citiem potenciālajiem padomniekiem.

Kā ziņots, Saeima pirmdien ārkārtas sēdē Puntuli apstiprināja par kultūras ministru.

Šīs amats atbrīvojās pēc līdzšinējās ministres Daces Melbārdes (VL-TB/LNNK) ievēlēšanas par Eiropas Parlamenta deputāti.

Lūgumu kultūras ministra amatā apstiprināt Puntuli Saeimā bija iesniedzis Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV). Puntuli izvirzīja VL-TB/LNNK.

Par Puntuļa iecelšanu kultūras ministra amatā nobalsoja 63 deputāti, savukārt 20 deputāti balsoja pret.

Puntulis līdz šim bija Rīgas domes deputāts un pēc viņa kļūšanas par kultūras ministru, darbu pašvaldības deputāta amatā atbilstoši pašvaldību vēlēšanu rezultātiem varētu sākt pedagogs Jānis Atis Krūmiņš (VL-TB/LNNK). Viņš apliecinājis gatavību kļūt par Rīgas domes deputātu.

Puntulis savulaik bijis rokgrupas "Pērkons" solists un 90.gados kļuva par Latvijas Nacionālās operas solistu. No 1995. līdz 2000. gadam viņš bija Latvijas Mūzikas akadēmijas (LMA) solo dziedāšanas katedras vadītājs.

Politiķis LMA ieguvis maģistra grādu dziedāšanā un pedagoģijā.

Rīgas domē viņš tika ievēlēts otro sasaukumu pēc kārtas un tajā vadīja arī VL-TB/LNNK frakciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!