Foto: F64

Ministru kabinets (MK) otrdien atbalstīja līdzšinējās Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Izglītības departamenta direktora vietnieces vispārējās izglītības jomā Initas Juhņēvičas pārcelšanu un apstiprināšanu Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) vadītājas amatā.

Juhņēviča jaunā amata pienākumus sāks pildīt no 12.septembra.

Valdībā iesniegtais Juhņēvičas CV liecina, ka jaunā IKVD vadītāja Latvijas Universitātes Pedagoģijas fakultātē ir ieguvusi bakalaura un arī maģistra grādu.

Juhņeviča no 1992. līdz 1995.gadam bijusi latviešu valodas skolotāja Jelgavas 7.vidusskolā, bet no 1995.gada līdz 1997.gadam viņa strādājusi par angļu valodas skolotāju Šķibes pamatskolā. 1997.– 1999.gadā viņa ieņēma izglītības metodiķes amatu Jelgavas rajona Izglītības pārvaldē, bet no 1999.gada līdz 2002.gadam bija Jelgavas rajona Šķibes pamatskolas direktore.

No 2002.gada līdz 2004.gadam Juhņeviča strādāja par skolu konsultanti IZM Izglītības sistēmas attīstības projektā, bet 2004.-2005.gadā bija IZM Politikas koordinācijas departamenta Politikas analīzes un plānošanas nodaļas vadītāja. No 2006.gada līdz 2009.gadam viņa strādāja par IZM Vispārējās izglītības departamenta direktora vietnieci – Institucionālās attīstības nodaļas vadītāju, bet no 2009.gada Juhņeviča bija IZM Profesionālās izglītības un vispārējās izglītības departamenta direktora vietniece – Vispārējās izglītības nodaļas vadītāja.

Kā ziņots, IKVD bija nepieciešams jauns vadītājs, jo iepriekšējais dienesta priekšnieks Aivars Stankevičs iesniedza atlūgumu un no septembra IKVD vairs nestrādā. Vakantajam amatam nolemts virzīt Juhņeviču, kuras kandidatūra, pēc izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa iepriekš sacītā, šķitusi vispieņemamākā viņas piedāvātās vīzijas par IKDV darbību nākotnē dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!