Foto: LETA
Jūlijā Saeimas deputātiem atalgojumā izmaksāti 197 658 eiro pēc nodokļu nomaksas, informēja parlamenta Preses dienestā.

Līdzīgi kā citos mēnešos, arī jūlijā vislielākais atalgojums - 3398 eiro - izmaksāts Augustam Brigmanim, kurš ir Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas vadītājs, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sekretārs, kā arī Pieprasījumu komisijas priekšsēdētājs.

Savukārt zemākais atalgojums - 1209 eiro - izmaksāts bijušajām deputātam Dainim Liepiņam (LRA). 1. augustā spēkā stājās notiesājošs spriedums par nepatiesu ziņu sniegšanu amatpersonas deklarācijā, un Liepiņš zaudēja deputāta mandātu. Iepriekš viņš saņēma pusi no algas un nevarēja piedalīties parlamenta sēdēs.

Deputātu atalgojumā iekļauta alga, slimības pabalsts, samaksa par frakcijas priekšsēdētāja vai viņa vietnieka amatu, par Saeimas komisijas priekšsēdētāja, viņa vietnieka vai sekretāra amatu, par Saeimas apakškomisijas priekšsēdētāja vai sekretāra amatu, kā arī piemaksa Saeimas Prezidija locekļiem.

Līdz ar to augstāks atalgojums ir Saeimas Prezidija locekļiem, parlamenta komisiju un frakciju vadītājiem.

Piemēram, "Vienotības" (V) Saeimas frakcijas vadītāja, Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītāja Solvita Āboltiņa jūlijā saņēmusi 2660 eiro, Sociālo un darba lietu komisijas vadītāja Aija Barča (ZZS) - 2555 eiro, Juridiskās komisijas vadītājs un nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Gaidis Bērziņš - 2604 eiro, Publisko izdevumu un revīzijas komisijas vadītājs Andris Bērziņš (ZZS) - 2579 eiro un VL-TB/LNNK frakcijas vadītājs, Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja biedrs Raivis Dzintars - 2884 eiro.

Atalgojumu virs 2500 eiro saņēmuši vēl vairāki deputāti, piemēram, Saeimas sekretāra biedrs, "No sirds Latvijai" frakcijas vadītāja vietnieks, kā arī Krimināltiesību politikas apakškomisijas priekšsēdētājs Gunārs Kūtris - 2803 eiro, Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs, Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sekretārs Ainārs Latkovskis (V) - 2742 eiro, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) - 2598 eiro, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Romāns Naudiņš (VL-TB/LNNK) - 2517 eiro, Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere (V) - 2651 eiro, Mandātu komisijas vadītājs Vitālijs Orlovs (S) - 2566 eiro un Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītājs Jānis Vucāns (ZZS) - 2651 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!