Jūlija pirmajā dekādē gaidāms silts un saulains laiks, pakāpeniski iesils gaiss un nokrišņu būs mazāk, liecina Valsts Hidrometeoroloģijas aģentūras informācija.
Jūlija pirmajās dienās Latvijā vēl saglabāsies daļēji mākoņains laiks, dienā starp mākoņiem spīdēs saule, taču arī īslaicīgi līs, atsevišķos rajonos ducinās pērkons.

Pūšot ziemeļu puses vējiem arī gaiss būs vien mēreni silts – naktīs termometra stabiņš noslīdēs pat līdz +4...+9 grādiem, tikai piekrastes rajonos būs nedaudz siltāk, bet dienā gaiss iesils vidēji līdz +17...+22 grādiem.

Turpmāk laika apstākļi pakāpeniski uzlabosies, dienas būs saulainas, bez nokrišņiem, un arī vēji pierims. Līdz ar to gaiss iesils – naktis vairs nebūs tik dzestras, bet dienā maksimālā gaisa temperatūra gaidāma ap +19...+24 grādiem, bet atsevišķās dienās dienvidu rajonos pakāpsies arī līdz +25...+28 grādiem.

Dekādes otrajā pusē arī būs silts, daždien pat karsts laiks. Lietus un pērkona negaiss gaidāms vien atsevišķās dienās. Vēji lielākoties būs lēni līdz mēreni stipri, tikai tiem iegriežoties no rietumu puses temperatūra var īslaicīgi pazemināties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!