Foto: LETA

Uzņēmums “Rīgas meži” laikā no 1. līdz 30. jūnijam izzāģēs potenciāli bīstamos kokus Tīreļu mežniecības teritorijā Mārupes novada Babītes pagastā, pie Beberbeķiem, portāls “Delfi” uzzināja uzņēmumā.

Šāds lēmums pieņemts pēc uzņēmuma speciālistu izvērtējuma, kā arī ievērojot atbildīgo dienestu atzinumus un atsaucoties vietējo iedzīvotāju lūgumam.

Uzņēmumā norāda, ka koku zāģēšana ir saskaņota ar Dabas aizsardzības pārvaldi, kas apliecinājusi, ka koki ir sausi vai zaļo koku stumbri pārsniedz atļauto slīpumu pret Beberbeķu ielas brauktuvi.

Darbiem saņemts Valsts meža dienesta apliecinājums koku ciršanai un zāģēšanai sanitārajā izlases cirtē.

Par plānotajiem darbiem informēta arī pašvaldība.

Paredzēts izzāģēt kokus pašvaldības ceļa malas dabas parkā "Beberbeķi" no Beberbeķu ielas līdz Brīvkalniem – kadastra apzīmējuma nr. 8048 010 0192, 8048 010 0202, 8048 010 0203 un 8048 010 0394. Ceļa posma garums ir apmēram 3,4 kilometri.

Foto: Publicitātes attēli

Koku zāģēšana notiks atbilstoši uzņēmumam piešķirtajiem starptautiskajiem sertifikātiem. Turklāt nogabalos, kuri atrodas dabas parkā, tiks ievēroti šīs teritorijas individuālie aizsardzības un izmantošanas noteikumi, piemēram, mežaudzē pēc nozāģēšanas tiks atstāti nokaltušie un dobumainie koki, kuru diametrs ir lielāks par 25 centimetriem, kā arī jau iepriekš kritušie koki.

"Rīgas meži" darbu laikā lūdz ievērot pārvietošanās ierobežojumus.

Tāpat iespējams, ka bīstamo koku zāģēšanas laikā īslaicīgi var tikt slēgta satiksme.

"Rīgas meži" atgādina, ka regulāri apseko koku stāvokli savās teritorijās, īpaši vietās, kur ir intensīvāka cilvēku vai transporta kustība, kā arī sadarbojas ar pašvaldībām, pieprasa atbildīgo institūciju atzinumus un nepieciešamības gadījumā novērš potenciālo bīstamību.

Pērn uzņēmuma mežniecībās potenciāli bīstamo koku kopšanai un novākšanai veltītas vairāk nekā 1100 stundas darba.

Arī šogad darbi turpinās. Piemēram, gada sākumā veikta potenciāli bīstamo koku apzināšana un zāģēšana "Mežaparka" mežā un Sarkandaugavā.

"Rīgas meži" ir 2008. gadā dibināts pašvaldības uzņēmums. Tas rūpējas par 62 000 hektāriem (ha) mežu, 446 ha Rīgas parku un apstādījumu, kā arī par 385 ha kultūras un atpūtas parka "Mežaparks", kā arī par šo teritoriju ilgtspējīgu attīstību, bioloģisko daudzveidību un pieejamību sabiedrībai.

Uzņēmumā ir Daugavas, Gaujas, Katrīnas, Rīgas un Tīreļu mežniecības, kā arī kokaudzētava "Norupe" un kokzāģētava "Norupe".

Uzņēmuma objekti un teritorijas atrodas Rīgas un Jūrmalas pilsētu, kā arī Ādažu, Ķekavas, Limbažu, Mārupes, Ogres, Olaines, Ropažu, Salaspils un Siguldas novadu teritorijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!