Jūnijā Latvijā bieži valdīs cikloni un to atmosfēras frontes, kā arī lietus mākoņu zonas, kas radīs nepastāvīgus laika apstākļus, prognozēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūra (LVĢMA).
Mēneša vidējā gaisa temperatūra gaidāma tuvu normai - no plus 13,2 grādiem pēc Celsija skalas valsts ziemeļrietumu daļā līdz plus15,5 grādiem Latvijas dienvidaustrumos.

Nokrišņu daudzums gaidāms arī ap normu: republikas rietumu daļā - no 48 līdz 60 milimetriem, bet centrālajos un austrumu rajonos - no 60 līdz 78 milimetriem.

LVĢMA prognozes liecina, ka mazāk nokrišņu gaidāmi mēneša pirmās un otrās dekādes sakumā, lai gan atsevišķos valsts reģionos kādu dienu līs un iespējams arī pērkona negaiss.

Mēneša pirmās un trešās dekādes sākumā dienas laikā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz plus 18, plus 23 grādiem, taču dekāžu beigās, vējiem iegriežoties no ziemeļu puses, kļūs dzestrāks un dienā temperatūra nebūs augstāka par plus 13, plus 19 grādiem.

Naktīs temperatūra gaidāma no plus 5 līdz plus 12 grādiem.

Mēneša vidū laiks arī būs mēreni silts - dienas laikā gaisa temperatūra būs no plus 15 līdz plus 20 grādiem, bet atsevišķās reizēs naktīs, kad pierims vēji un debesis skaidrosies, iespējamas salnas.

Lietainākā būs mēneša trešā dekāde, kad bieži gaidāmi vasarīgi, bet īslaicīgi lieti un pērkona negaiss. Pērkona laikā vējš var būt arī brāzmains, norādīja LVĢMA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!