Foto: morgueFile
Jūnijā sasparojušies apvienības "Saskaņas centrs" (SC) ziedotāji, papildinot apvienības kasi ar 27 398 latiem, liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja mājaslapā pieejamā informācija par partiju dāvinājumiem un ziedojumiem.

Vairākus iepriekšējos mēnešus ziedojumu apmēra ziņā līdere bija partija "Vienotība" un SC ziedojumu bija visai niecīgi vai arī nebija nemaz, taču pagājušajā mēnesī SC ir līderpozīcijās.

13 000 latu apvienības SC kasē ieskaitījis Rīgas domes deputāts Vladimirs Dolgins, bet 6400 latu - Rīgas domes deputāts Maksims Tolstojs.

Sociāldemokrātiskā partija "Saskaņa" jūnijā ziedojumos saņēmusi 658 latus.
Otrajā vietā ziedojumu apmēra ziņā pagājušajā mēnesī ierindojas partija "Visu Latvijai!", kurai ziedoti 2930 lati. No tiem lielāko daļu - 2700 latu - ziedojis trimdas latvietis ārsts Aivars Slucis.

Savukārt trešajā vietā var ierindot Latvijas Zemnieku savienību, kuras kase papildinājusies ar 1950 latiem. Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes valdes priekšsēdētājs Edgars Treibergs ziedojis 900 latus, bet katrs pa 500 latiem - Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis un Vilnis Grīviņš.

"Vienotībai" jūnijā ziedoti 1382 lati, no kuriem lielāko daļu - 983 latus - atvēlējis Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Kārlis Šadurskis.

Reformu partijai jūnijā ziedoti 500 lati. Tos, tāpat kā maijā, partijas kasē ieskaitījis Igors Podiņš.

Nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK pagājušajā mēnesī ziedoti 804 lati, Zaļo un zemnieku savienībai - 100 lati, bet apvienībai "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, Latviešu Zemnieku savienībai un Latvijas Zaļai partijai ziedojumu nav bijis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!